Geluksmomentje #6- ontbijten is een feestje met deze mug cake

woensdag 15 juli 2015   /   2

Douchen, opmaken, aankleden, eten en wegwezen. ’s Ochtends wil ik niet nadenken als ik moet werken. Het enige dat ik wil is mijn routine volgen. Ik ontbijt elke ochtend met een smoothie, die ik de avond van te voren heb klaargemaakt. Makkelijk, snel en vullend. Maar als ik iets meer tijd heb om te ontbijten kan ik er echt van genieten en zorg ik dat het een feestje wordt.

Je mag mij hier nog net niet voor wakker maken (hallo, dat is het enige moment dat ik niet hoef te eten of er überhaupt aan denk!), maar onderstaande healthy, chocolade mug cake is mijn favoriete ontbijt van dit moment. Een lust voor het oog en de maag, gewoon één groot feestje op een bord. Naast dat het erg gemakkelijk klaar is te maken en gezond is, is het enorm vullend. Geloof mij, na dit gegeten te hebben zit je de hele ochtend bommetje vol. Ja, zelfs ik.

Ingrediënten chocolade mug cake

 • Banaan
 • Ei
 • Snufje kaneel
 • 2 schepjes cacaopoeder
 • 3/4 eetlepels havermout
 • Klein handje noten
 • Cacao nibs
 • Griekse yoghurt
 • Frambozen

Recept chocolade mug cake

 1. Prak de banaan in een kopje/kommetje en meng het met het ei tot een glad beslag.
 2. Doe vervolgens een snufje zout, twee schepjes cacaopoeder en 3/4 eetlepels havermout bij het beslag.
 3. Tot slot roer je een handje noten en cacao nibs door het beslag.
 4. Zet het kopje in de magnetron op 600 watt ongeveer 4 minuten.
 5. Keer het kopje om op een bord, doe er een schep Griekse yoghurt op en garneer met frambozen.
 6. Eet smakelijk!

mugcake

Wat is jullie favoriete ontbijt?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (2)

 1. Rensina Steursma

  woensdag 15 juli 2015 om 14:55

  Oh wat lijkt me dit heerlijk!
  Ik ga het zeker eens proberen binnenkort.
  Groetjes, Rensina

 2. Sophie

  donderdag 23 juli 2015 om 08:02

  Hmmm ziet er heerlijk uit! Heb er al zin in!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0