I got a job! #2

zondag 2 februari 2014   /   14

‘Ik heb een baan!!’, gil ik als ik de telefoon neerleg. Met een glimlach van oor tot oor sta ik op uit de stoel en begin ik, totaal niet charmant en absoluut niet volwassen ogend, op en neer te springen. Ik vlieg mijn moeder om de hals, die een vreugdekreetje laat ontsnappen en beiden roepen we nog een aantal keren dat ik een baan heb. Als ik weer enigszins gekalmeerd ben kan ik pas de rest van het gesprek vertellen. 

Na het Young Professional Dinner kreeg ik het verlossende telefoontje, ik was door naar de tweede ronde! Die bestond uit het maken van een assessment en daaropvolgend een gesprek. Door de eerste sollicitatieronde hebben de Rabobankmedewerkers mij en ik hun op een hele andere manier, misschien wel betere, leren kennen. Dat maakte in mijn ogen het vervolggesprek heel anders dan de sollicitatiegesprekken die ik eerder heb gehad. Het was zakelijk, maar informeel, mijn zenuwen waren al snel weg en ik voelde mij compleet op mijn gemak. Het was een leuk en prettig gesprek.

happy me

Dat is gebleken, want I got the job! Van de 26 sollicitanten op het Young Professional Dinner zijn uiteindelijk 13 uitgekozen voor de vervolggesprekken en maar drie of vier zijn aangenomen, waaronder ik. Dat voelt enorm goed, ik heb er ook onwijs veel zin in. Maart is het zo ver, dan mag ik beginnen als Young Professional/Adviseur Particulieren bij de Rabobank. Als het aan mij lag was ik maandags al begonnen, maar een maandje vrij biedt ook perspectief.

Een maand vervelen? Dacht het niet! De komende maand zal ik mij zoals een ware huisvrouw zich betaamd gedragen. De keukenkastjes, koelkast en ramen van binnen en buiten staan namelijk al enige tijd op de planning. Daarnaast moet ik natuurlijk ook de nodige ‘rust’ nemen om helemaal opgeladen aan het werk te kunnen: het  maken van een fotoboek van Australië en Italië, een schrijfopdracht, tientallen boeken lezen en talloze blogs schrijven maken mijn to do lijstje dan ook compleet. Aan het eind van de maand zeg ik waarschijnlijk: ‘wat is de tijd toch snel gegaan’! En gelukkig maar, want ik ben klaar om weer aan het werk te gaan.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (14)

 1. Wanda

  zondag 2 februari 2014 om 17:39

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Spannend zeg! En wat super dat je uit al die kandidaten bent aangenomen! Ook lekker dat je nu nog een maandje de tijd hebt om je klusjes te doen voor je straks helemaal op gaat in je nieuwe baan!

 2. Mols

  zondag 2 februari 2014 om 17:47

  Super Babs, trots op je!!!

 3. Barbara Kuiper

  zondag 2 februari 2014 om 17:50

  Wanda, dank je! Ben ook enorm blij en is inderdaad ook wel erg lekker om de tijd voor deze klusjes te hebben (niet dat ik dat niet had, maar toch…).

  Mols, dank je!!

 4. Renate

  zondag 2 februari 2014 om 18:22

  Wat super, gefeliciteerd! Heel veel succes en leuke collega’s gewenst!!

 5. Barbara Kuiper

  zondag 2 februari 2014 om 19:03

  Renate, dank je!

 6. Zoë-Amber

  zondag 2 februari 2014 om 19:15

  Nice!

  Gefeliciteerd!
  Hopelijk gaat je ben een echte droombaan blijken te zijn, en komen al je huisvrouw-poets-dromen ook uit 😉

 7. Niels

  zondag 2 februari 2014 om 19:24

  Ben echt super trots! Een nieuwe uitdaging. Een mooie kans. Ik heb er alle vertrouwen in dat je dit gaat lukken! Ben wel benieuwd naar de standplaats. Of samen treinen, of de auto wordt weer eens intensief gebruikt.

 8. Jan

  zondag 2 februari 2014 om 20:31

  Hoi Babs, was leuk vandaag persoonlijk het verhaal van de nieuwe baan te horen. Super. Wat ik zo mooi vind dat je al die tijd bij het weer opnieuw zoeken zo positief bent gebleven. Veel succes!

 9. Barbara Kuiper

  zondag 2 februari 2014 om 20:39

  Haha Zoë-Amber ik hoop ook echt dat die huisvrouw-poets-droom uitkomt. Maar goed ik moet nu ook wel, nu ik het op het web heb geslingerd!

  Lief! Niels, ik ben ook reuze benieuwd waar ik terecht kom! Maar ik vind alles goed, heb er gewoon ontzettend zin in!

  Jan, dank je voor de lieve woorden!

 10. Laura

  zondag 2 februari 2014 om 21:58

  Wauwie, wat gaaf! Gefeliciteerd 🙂

 11. Barbara Kuiper

  maandag 3 februari 2014 om 11:56

  Dank je Laura!

 12. Lilian

  dinsdag 4 februari 2014 om 08:51

  Gefeliciteerd Barbara!

 13. Barbara Kuiper

  dinsdag 4 februari 2014 om 12:05

  Dank je, Lilian!!

 14. Sylvia

  maandag 17 februari 2014 om 21:47

  Wat fijn, van harte gefeliciteerd 😀 En wat is je cv mooi opgezet! Fijn logo ook, daar is duidelijk goed over nagedacht 🙂

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0