Ik ga het anders doen!

woensdag 7 november 2012   /   3

I’m in between jobs, oftewel ik ben weer beland in die o zo grote vijver vol met ‘Koos Werklozen’. Tegenwoordig hoor ik steeds vaker dat mensen geen baan meer hebben. De één is te oud en te duur, de ander is daarentegen te jong en te onervaren. Ik wist wat mij te doen stond: mijn merk beter positioneren in de markt van werkzoekenden.

 

Je eigen merk is uniek, het onderscheid je van de rest waardoor je nog meer opvalt tussen de hordes sollicitanten. Naast originelere sollicitatiebrieven, een CV die meer toegespitst is op vacatures en actiever zijn op social media, is het tijd om mijn persoonlijke website weer uit het stof te halen. Het is tijd om het wereldwijde web en mijn toekomstige werkgever te laten zien wie Barbara Kuiper is.

 

“Personal branding is all about discovering what makes you special, and then communicating it through multiple channels.” Dan Schawbel

 

Tijd voor verandering
Het heeft even mogen duren, maar na een maand tijd weet ik hoe ik dit ga aanpakken. Ik ben druk bezig om mijn website stofvrij te krijgen en deze blog zal de aftrap zijn voor vele blogs die nog gaan volgen. Daarnaast ben ik druk bezig om mijn creativiteit te vertalen in een Pinterest CV. En ik ben aan het kijken naar andere mogelijkheden om werkervaring op te doen. Natuurlijk blijft het solliciteren ook gewoon doorgaan. De afwisseling tussen werk zoeken en de activiteiten om mijn merk beter te positioneren, zorgen er zelfs voor dat solliciteren leuk wordt!

 

Liefs,
Barbara

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (3)

 1. Immie

  woensdag 7 november 2012 om 16:29

  Zo gaat het zeker lukken, succes!
  XX Immie

 2. Annemarie Sipma

  woensdag 7 november 2012 om 16:35

  Barbara, ik kan me niet voorstellen, dat jij niet weer aan de slag komt, je toont zoveel “spirit”! Toi, toi, toi, heel veel succes!
  Groetjes!

 3. Laura Kuiper

  woensdag 7 november 2012 om 19:00

  Gaat helemaal goed komen!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0