Ik ga op reis en neem mee: 1000 boeken!

woensdag 17 september 2014   /   0

Jup, deze dame is overstag gegaan. Sinds een kleine week heb ik de Kobo Glo in huis, al één boek erop uitgelezen en een super gaaf hoesje besteld bij Etsy. Dit ben ik op en top. Ik haal iets in mijn hoofd, struin gelijk het web af om te kijken of het iets voor mij is, als ik een beetje geduld heb vraag ik anderen om hun mening en dan koop ik het. En het liefst schaf ik bijbehorende accessoires ook direct aan. Maar goed, waarom ben ik overstag ben gegaan?

Wat ik leuk vond aan de reacties op mijn blog: Boeken dilemma is dat veel van jullie voor dit dilemma hebben gestaan. En iedereen is gewoon overstag gegaan en beweert dat ze niet meer zonder een e-reader kunnen. Ik bedoel, dat zegt toch ook wat! Twee andere goede tips die ik kreeg en jullie niet wil onthouden zijn de dwarsliggers. Licht van gewicht en compact. Ik vind ze zelf niet heel prettig lezen, maar voor zo’n reis kan dit natuurlijk ook een optie zijn. Loranne zei dat haar moeder tijdens het backpacken de pagina’s eruit scheurde die ze gelezen had. Is inderdaad een idee, je tas wordt in ieder geval minder zwaar. Niet dat ik zo netjes op mijn boeken ben, maar dit weet ik nog zo net nog niet.

ereader

Vandaar dat ik er toch maar voor gekozen heb om een e-reader aan te schaffen, helemaal nadat ik het exemplaar van een vriendinnetje had gezien. Het viel mij op dat het scherm totaal anders is dan een iPad, dat had ik ook wel gehoord, maar dat het zo’n verschil was, had ik niet verwacht. Ik vond het er bijna uitzien als echt papier, dat is natuurlijk ook een stuk rustiger voor de ogen. Daarnaast werkte het apparaatje vrij simpel, geen gedoe. Nu was ik alleen nog in dubio of ik de Aura of de Glo aan zou schaffen. Het verschil zat ‘m in de 16 tinten grijs, het groter geheugen en het formaat. Die extra tinten maakte mij weinig uit, en of ik nu 1000 of 2000 boeken mee kan maakt ook niet zo veel uit. Ik bedoel, wie leest in een paar weken 1000 boeken? Ik niet hoor! Dus het enige dat telde was het formaat. Na een foto te hebben gezien waarop de Glo en Aura stonden ben ik gegaan voor de Glo. En gelukkig maar, want die is voor mijn kleine handen een stuk handzamer.

Inmiddels heb ik één boek gelezen op mijn e-reader en ik moet zeggen dat het wel even wennen is. Ik ben blij dat ik backlight heb, want volgens mij is zonder niet te doen. Maar ik merk na een tijdje wel dat ik constant naar een scherm zit te staren en dat is toch echt wel iets anders dan in een boek lezen. Wel moet ik toegeven dat het mij alles meevalt. Ik had hoofdpijn en pijn aan de ogen verwacht, maar dat is helemaal niet het geval. Daarnaast is het stiekem ook wel lekker voor als je een enorme pil wil lezen, is het tenminste niet zo zwaar in je handen of op schoot.

Al met al ben ik blij dat ik een e-reader heb aangeschaft. Zoals gezegd, ik vind het wel wat wennen, maar ik denk dat het de oplossing is voor op vakantie. Nu is het wachten op mijn te gave hoesje!

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0