Instagram tag

zondag 15 februari 2015   /   4

Een tijd terug las ik op de blog van mijn zusje: Laura Kuiper, over haar project fotografie. Wat een idee! Fotografie is één van de dingen die ik naast lezen, schrijven, koken en nog talloze hobby’s erg leuk vind. Maar waar ik te weinig mee doe. Deels vanwege mijn perfectionisme, maar ook door het tekort aan tijd en soms ook mijn luiheid. Toen ik de Instagram tag op Marieke haar blog tegenkwam werd ik me hier weer pijnlijk bewust van. Daarom is deze tag een aftrap van een nieuw project. Binnenkort hier meer over.

Wat is je allerlaatst geplaatste foto op Instagram?

Één van mijn goede voornemens is gezonder eten en dus minder snoepen. Maar dat betekent bij nog steeds: lekker eten mét tussendoortjes. Vandaar dat ik op zoek ben naar lekkere, verantwoorde en het liefst suikervrije tussendoortjes. Deze havermoutkoekjes zonder suiker zijn echt verrukkelijk! Een basis van deze koekjes heb ik van een recept van Uit Paulines Keuken. Binnenkort verschijnt het recept op mijn website.

Koekiemonster

Wat is de allereerste foto die je postte op Instagram? #TBT

Och, wat waren ze toen nog kleinen lief. Het zijn nu deugnietjes die alles doen wat god verboden heeft. Samen slapen komt helaas ook niet meer voor. Het liefst spelen ze met elkaar, wat natuurlijk eindigt in veel gemiauw en geblaas. Inmiddels zijn de twee doerakken twee en een half jaar oud.

katjes

Wat is je allerleukste foto op Instagram waar je zelf op staat?

Dat kan natuurlijk niet missen, een foto uit India. Wat hebben wij daar een ontzettend gave tijd gehad. Dat is gelijk ook te zien aan de foto’s die gemaakt zijn. Je ziet dat ik volop genieten van het weer, een andere omgeving en natuurlijk de Taj Mahal!

Taj Mahal

Van welke Instagramfoto krijg jij ter plekke heimwee?

Natuurlijk is dat India. Er zijn zoveel plekken waar ik nog naar toe wil in India, maar Varanasi is toch ook wel een heel bijzondere plaats. De mensen zijn daar allemaal zo vriendelijk, vrolijk en relaxed. Er hangt echt een heerlijk sfeer rondom deze stad.

Varanasi4

Wat is het allerlekkerste gerecht dat je in 2014 op Instagram hebt gezet?

We hebben dit jaar één van de beste kerstdiners bereid. Alles is gewoon gelukt, wat resulteerde in drie voorgerechten, een heleboel bijgerechten en drie nagerechten. Smullen! Één van de lekkerste en tevens gemakkelijkste hoofdgerechten was de amuse met geitenkaas, Gandaham en abrikozen van Culy.

Kerst

Welke foto kreeg in 2014 de meeste likes?

Dat is onderstaande foto van onze kamelentocht bij ondergaande zon in India. We gingen richting onze inimini tentje waar we de nacht door zouden brengen, nadat we natuurlijk de meest geweldige sterrenhemel ooit hadden gezien en heerlijk uitgebreid gegeten hadden. Lees ook mijn blog – Bucket List: overnachting in de woestijn.

Kameeltje rijden

Wat is de allerleukste foto die je in 2014 maakte van een (huis)dier?

Afgelopen jaar heb ik niet heel veel foto’s gemaakt van onze twee katjes: Noet en Noa. Toen we Noet en Noa nog maar net hadden verscheen er om de haverklap een foto van de beestjes. Noa is alleen niet zo fotogeniek als Noet, omdat ze én niet stil kan zitten én een zwart katje is. Noet daarentegen gaat er uitgebreid voor liggen, zie onderstaande foto.

Noet

Welke fotobewerkingsapps (of Instagramfilter) gebruik jij het meest?

Eigenlijk gebruik ik alleen Instagram en heel af en toe Moldiv. Ik heb Rhonna ook op mijn mobiel staan en ben van plan om de app: VSCO Cam te downloaden, maar goed daar doe ik nu niet zoveel mee. Ik werk het meeste met de instagramfilters, mijn favoriet op dit moment is Walden. Toen ik net met Instagram begon gebruikte ik juist de filters die de fotos donkerder maakten, maar nu ben ik meer van de lichte foto’s.

Wat is jouw meest gebruikte hashtag op Instagram?

Hashtags gebruik ik helemaal niet. Ik vergeet ze eigenlijk altijd. Hier moet ik misschien wat meer op gaan letten!

Volg jij mij al op Instagram? En wat zijn jullie Instagram-accounts?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (4)

 1. Laura

  zondag 15 februari 2015 om 13:19

  Leuke tag! Deze ga ik zeker overnemen. Past mooi bij mij project fotografie blogs.

  En die foto op de kameel blijft toch wel erg mooi.

 2. Barbara Kuiper

  zondag 15 februari 2015 om 14:01

  Ja leuk hè, dat dacht ik ook! En zoals gezegd, binnenkort (zondag) komt er een blog online met daarin een project gebaseerd op jouw fotografie project!

  Moet je nagaan dat die foto op de kameel gemaakt is met een mobiel…

 3. Anouk

  maandag 16 februari 2015 om 12:12

  Wat een toffe tag! Leuk om te lezen ook 😉
  Mijn meest gebruikte hashtag is zonder enige twijfel #healthyfood!

 4. Niels

  maandag 16 februari 2015 om 21:34

  Sterker nog, de foto is gemaakt met een oude iPhone 4s! Op een wiebelende kameel. Maar de setting is perfect.

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0