Instagram tag

donderdag 16 januari 2014   /   2

Een foto zegt (soms) meer dan duizend woorden. Daarom vind ik het ook erg leuk om naast het opschrijven van mijn herinneringen ze vast te leggen met foto’s. Helemaal met de instagram app. Op mijn Instagram account vind je foto’s van mijn katjes, lifestyle, natuur/ bloemen en eten. Ik ben in ieder geval helemaal verknocht aan deze app, niet alleen om foto’s te delen maar ook om inspiratie op te doen. Toen ik de Instagram tag op DreamDaily van Maaike tegenkwam was ik direct enthousiast en wilde ik deze ook delen met jullie.

1. Wat is je Instagram gebruikersnaam, en waarom?
Mijn Instagram naam is barbarakuiper. Dezelfde gebruikersnaam als ik voor facebook, twitter en mijn website gebruik. Ik ben van mening dat als je jezelf als een persoonlijk merk wil profileren je eenheid moet creëren en dat begint bij de naam.

2. Hoeveel foto’s post je gemiddeld?
Dat verschilt per dag. Het ligt onder andere eraan waar ik ben, of mijn vriend en ik nieuwe dingen voor het huis hebben gekocht en wat we eten ’s avonds. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het een mooie foto is of een foto die meer over mij zegt. Als ik een rustige dag thuis heb, dan kan het dus ook voorkomen dat ik geen enkele foto plaats.

3. Laat je favoriete Instagramfoto zien.
Dit is een lastige vraag! Eigenlijk probeer ik alleen maar foto’s erop te plaatsen waar ik op dat moment enthousiast over ben. Maar als ik moet kiezen ga ik voor onderstaande foto. Ik moet wel bekennen dat ik de foto niet zelf heb gemaakt…

IMG_20121013_125507 (1)

4. Laat de Instagramfoto zien met de meeste likes.
Dat zijn er twee. De eerste is van mijn walhalla: mijn kleedkamer. En de andere is een foto die gemaakt is tijdens een rondleiding, die ik gaf aan mijn vriend, door onze wijk. Ik ben opgegroeid in deze wijk en ik heb hem ‘mijn speciale’ plekjes laten zien.

IMG_20130722_225113Mijn walk in closet
IMG_20121111_161518Het kikkereilandje bij ons in de buurt

 

5. Welke apps gebruik je in combinatie met Instagram?
De eerste foto’s die ik op Instagram plaatste heb ik alleen maar bewerkt met de filters van die app. Sinds kort gebruik ik Cymera om mijn foto’s te bewerken. Met deze app heb je meerdere mogelijkheden: je kunt het contrast en de scherpte van de foto aanpassen, hebt meerdere filters en je kunt stickers en teksten op de foto plaatsen. Ik ben helemaal fan en bewerk mijn foto’s eerst met deze app voor ik ze op Instagram plaats. Hebben jullie vaste apps die jullie gebruiken om foto’s te bewerken?

6. Welke celebrities volg je?
Ik volg er een aantal, mijn favorieten zijn: Lauren Conrad en Jamie Oliver. Naast de inspirerende afbeeldingen die geplaatst worden op het account van Lauren Conrad, doe ik inspiratie op voor hoe ik onderwerpen op de foto kan zetten. En wat ik zo leuk vind aan Jamie Oliver is de manier waarop hij foto’s van eten maakt en natuurlijk de lekkere recepten!

7. Welk Instagramfilter gebruik je het meest?
Dat is heel verschillend, toen ik Instagram net had gebruikte ik vaak de filters: X-Pro II, Sierra, Lof-Fi en Earlybird. Op het moment gebruikt ik meer Earlybird, Sierra en Walden. Zoals je ziet vond ik eerst het donker maken van de foto’s mooier, maar daar ben ik de laatste tijd wat van afgestapt. Daarnaast is mijn favoriete filter in de Cymera app: Retro.

8. Welke hashtags gebruik je het meest?
Hier moet ik echt meer op gaan letten, want eigenlijk gebruik ik helemaal geen hashtags bij mijn foto’s op Instagram.

9. Laat je laatste Instavideo zien.
Dit doe ik eigenlijk ook niet. Op mijn Instagram account staat één filmpje, maar die heb ik niet zelf gemaakt dus dat telt niet vind ik.

foto

10. Welke dierenaccounts volg je?
Geen. Ik volg eigenlijk alleen maar accounts van mensen die ik ken, over eten, een paar waarvan ik de foto’s waanzinnig mooi vind en over fashion.

11. Welke (grote) bedrijven volg je?
Victoria Secret, Starbucks en Topshop. Niet zo heel veel dus, maar ik vind veel foto’s ook niet zo boeiend van bedrijven. Ik vind het vaak te commercieel gericht.

12. Heb je veel familieleden op Instagram?
Ja genoeg. Ik heb niet zo’n grote familie, maar veel daarvan zitten op Instagram. Ik vind het ook super leuk om familie te volgen. In plaats van een verhaaltje op Facebook, zie je een foto van wat ze doen, eten of leuk vinden.

Ik ben benieuwd wat jullie van de tag vonden en natuurlijk naar jullie Instagram accounts! Laat ze achter in een reactie. Benieuwd naar mijn Instagram? neem dan een kijkje op barbarakuiper!

 

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (2)

 1. Femke

  donderdag 16 januari 2014 om 15:35

  Heel erg leuk! Ik ben enorm jaloers op jouw kledingkamer, ik wil ook!

  liefs,
  Femke

 2. Barbara

  donderdag 16 januari 2014 om 17:33

  Dank je Femke. Ik moet zeggen dat ik nog steeds een brede glimlach op mijn gezicht krijg, zodra ik mijn kleedkamer binnen loop!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0