Kattenkwaad

dinsdag 8 januari 2013   /   3

No way! Aan kinderen moet ik nog niet denken. Ze poepen, plassen, huilen en eten alleen maar. Laat staan dat ik als een melkkoe door het leven wil gaan. Omdat we toch wat meer leven in de brouwerij wilden hebben wij, een half jaar geleden, ons gezinnetje uitgebreid met Noet en Noa.

 

Er is niets fijner dan thuiskomen wetende dat er iemand op mij wacht. Of lekker op de bank ploffen met zo’n klein knuffeltje. Natuurlijk zijn katten ook geen lieverdjes. Als ik Noa maar even uit het zicht verlies zit ze weer op het aanrecht of heeft ze de planten uitgegraven. En als Noet aandacht wil, gaat hij in de stoelen hangen. Maar dit soort dingen kan je verwachten met katten. Dat is een kwestie van opvoeden.

Katten zijn baas

We zijn inmiddels een half jaar verder waarin we alle mogelijke manieren hebben gebruikt om onze katten wat bij te brengen. Schreeuwen, bij het nekvel pakken, op de gang zetten en de plantenspuit. En eerlijk gezegd is de helft tevergeefs. Nee, zelfs het opvoeden van twee katten gaat ons niet gemakkelijk af. Het is zelf zo erg dat negen van de tien keer ik een halve hartverzakking krijg als Niels boos naar Noa schreeuwt. En Noa, die rent gewoon weg en gaat opzoek naar haar volgende avontuur.

Schreeuw om aandacht

Stiekem vind ik het ook heerlijk dat onze katten zoveel aandacht vragen, maar soms kan ik ze ook wel wat aandoen. Noa wil de godganse dag aandacht en ze zorgt dat ze dat krijgt ook. Tegenwoordig is het zelfs zo erg dat we niet meer gewekt worden door onze vrolijke goedemorgen-riedeltjes van onze trillende telefoons, maar door het kattengejank van Noa. En geloof me, zij houdt het langer vol dan mijn wekker. Als je uiteindelijk opstaat word je overladen met knuffels, kusjes en voldaan gespin. Dat maakt het dan enigszins weer goed.

 

Kleine kinderen

Meer leven in de brouwerij is gelukt En aan aandachtvragers komen we niet te kort. Maar het zijn net kleine kinderen. Ze poepen, piesen, eten, drinken, slapen en willen aandacht. Ondanks dat onze doerakken enorm veel op die kleine mormels lijken, wat we absoluut niet wilden, kan ik ook echt niet meer zonder ze.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (3)

 1. Laura Kuiper

  dinsdag 8 januari 2013 om 23:15

  Haha, hier kan ik mij helemaal in vinden! En dan hebben wij er maar een…

 2. Tjikke

  woensdag 9 januari 2013 om 10:42

  Het verschil tussen katten en honden is, dat honden komen als ze geroepen worden, terwijl katten een boodschap aannemen en later contact opnemen.
  Katten zijn de baas, weet je, ze laten zich alleen voor de show door ons bezitten 😉

 3. Niels de Vries

  donderdag 10 januari 2013 om 10:16

  Hopelijk zijn ze wat rustiger als ze naar buiten gaan! Kan niet wachten!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0