Kerst-vieren

woensdag 24 december 2014   /   2

Why couldn’t it be Christmas everyday? Elke dag je huis versierd hebben met lichtjes en kaarsje, uitgebreid kokkerellen en jezelf uitsloven voor je familie. Alleen maar vrolijke en vriendelijke mensen tegenkomen (lees: op de stressmomenten van de kerstinkopen na). En nog meer dagen waarop we meer voor elkaar over hebben. En elke dag kerst betekent voor mijn vriend en mij: geen keuzes meer maken tussen ouders. Klinkt als de perfecte wereld, of niet?

kerstboom

Bij wie zijn we vorig jaar met kerst geweest? Wie gaat wat doen en op welke dag? En nog belangrijker: wat willen wij zelf doen? Vooral die laatste vraag is lastig. Mijn vriend en ik vinden het erg gezellig om met familie de kerst te vieren. De enige kanttekening is dat wij beiden uit gebroken gezinnen komen. Dus dat betekent vier keer zoveel pret. En dan zijn twee kerstdagen erg weinig.

Natuurlijk heeft kerst twee avonden en kun je ook nog een uitgebreid ontbijt, brunch of lunch organiseren. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om iedereen tegelijk uit te nodigen voor een etentje. Genoeg opties, maar soms is het ook fijn om apart met een ouder, alleen met vriendlief of met vrienden kerst te vieren. En vier keer achter elkaar uitgebreid eten is niets voor mij.

Vandaar dat wij de regelen: wie het eerst komt, wie het eerst maalt, hanteren. En natuurlijk doen we alleen waar wij zin in hebben. Gelukkig is onze familie niet zo pusherig, dus dat scheelt ook weer een hoop. En elke dag kerst? Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken. Na twee dagen komt dat kersteten mijn neus uit en verlang ik toch wel weer naar een avondje op de bank helemaal niets doen. Maar de kerstgedachte, vriendelijkheid en vrolijkheid mag natuurlijk blijven.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (2)

  1. Sas

    woensdag 24 december 2014 om 14:45

    Kerst vind ik altijd zo leuk! Vanavond gaan we cadeautjes uitpakken met z’n 2tjes en 2de kerstdag bij mijn schoonfamilie eten en ontbijten ’s ochtends met vriendinnen. Zo leuk! Fijne dagen gewenst

  2. Barbara

    woensdag 24 december 2014 om 19:55

    Dankje Sas, jij ook fijne feestdagen gewenst!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0