Kerstig wit

zondag 9 december 2012   /   2

Samen erop uit trekken om de perfecte, iets te grote en heerlijk ruikende kerstboom te vinden is iets waar ik ieder jaar naar uitkijk. Helaas heeft vriendlief besloten om deze traditie te breken, hiervoor komt in de plaats: Takken uitelkaar vouwen en op de juiste ring plaatsen. Oftewel wij hebben een NEP boom. Welteverstaan een ‘echte’ nep boom, een mooie volle en niet al te perfecte boom. Vaarwel heerlijke dennengeur, vaarwel gezellige zoektocht, maar ook vaarwel uitvallende naalden! 

 

Welgeteld één jaar, heb ik kunnen genieten van een echte, miniatuur, kerstboom. Maar eerlijk is eerlijk de keuze was dit jaar aan vriendlief, een echte of een neppe. De enige voorwaarden die ik had waren: Groot en net echt. De kunstboom is niet het enige dat we hebben veranderd aan ons ‘ kerst-interieur’. Dit jaar wilde ik een gezellige, witte boom. Ik wilde meer unieke items hebben, als het kon dingen zelf maken en de versieringen moest wit zijn met een vleugje grijs.

 

Dat verdient een bloemetje

Lampjes, lekker eten en vrienden en familie is kerst voor mij. Na Sinterklaas worden straten en huizen versierd en is iedereen vrolijk en gezellig. Die gezelligheid moest terugkomen in onze kerstboom. Door de verschillende materialen, unieke items en hele grote eyecatchers is dat gelukt. Daarnaast hebben wij grijze vilten bloemen in de boom geplaatst en takken met witte tulpen in de boom geschoven. De witte tulpen die uit de boom steken geven een niet perfect beeld, wat een kerstboom in mijn ogen alleen maar gezelliger maakt.

Maak een kerstbal van kant

Daarnaast is de creabea in mij opgestaan. Het plaatje kon niet completer. Met kerstliedjes op de achtergrond en sneeuwvlokken dwarrelend langs het raam heb ik mijn eigen kerstballen gemaakt. Laatst had ik op tv gezien hoe een lamp van kant gemaakt werd. Ik dacht, dat kan ik ook, alleen dan wil ik kerstballen maken. Het idee was om een ballon de gebruiken en dan met behangplaksel de stof (kant) daarop te plakken. Helaas moet dit idee moet wachten tot volgend jaar, door tijdgebrek. Desondanks heb ik toch nog mijn creativiteit kwijt gekund. Uiteindelijk heb ik witte piepschuim ballen gebruikt en deze ingepakt met stof, lintjes en kralenkettingen.

Kerstig wit

Dit jaar zijn de traditionele kerstballen verbannen uit onze kerstboom. Onder andere een vogelhuisje, iphone en pump zijn hiervoor in de plaats gekomen. Dat samen met de bloemen en zelfgemaakte kerstballen, zorgt ervoor dat de boom helemaal is geworden hoe ik het wilde. Gezellig, uniek, maar vooral kerstig wit!

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (2)

  1. Aukje

    zondag 9 december 2012 om 21:39

    Oohh echt een mooie boom! Ik heb dit jaar gewonnen: we hebben een hele mooie echte boom. Verloren heb ik op een helemaal kerstig witte boom, maar een beetje rood voor het kerstgevoel en een tevreden vriendje is ook leuk 🙂

  2. Barbara Kuiper

    zondag 9 december 2012 om 22:52

    Bedankt! En inderdaad een tevreden vriendje is wel zo handig, aangezien de boom ongeveer twee weken in je huis staat!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0