Koos werkeloos

maandag 31 oktober 2011   /   0

‘Nieuwe week, nieuwe kansen. Mijn zoektocht naar een baan krijgt een vervolg.’ Mijn verwachtingen met het plaatsen van deze Facebook update werden bevestigd. De vragen stroomden binnen. Vond ik mijn baan niet meer leuk? Of had ik mijn proeftijd niet overleefd? Niets is minder waar. 

 

De economische crisis lijkt vaak verder weg dan we denken. Tenminste ik heb het nog niet direct gemerkt. Met een auto voor de deur, lunchafspraakjes en bezoekjes aan de sauna kan ik toch niet klagen? Het lijkt alsof het alleen de grote bedrijven aantast. Maar niets is minder waar. Na een kort overleg op het werk en een persoonlijk gesprek werd het mij duidelijk, de economische crisis trof ook mij! Ik was beduusd en overrompeld. Overkwam mij dit echt? Kwam ik door bedrijfseconomische redenen op straat te staan? Inderdaad, er was geen toekomst meer voor mij bij dit bedrijf. Daar stond ik dan, terug onderaan de ladder. Vacatures zoeken, solliciteren en hopen op een uitnodiging. En dan ook nog eens zonder een (bij)baan!

 

Na wat aanrommelen en het nieuws laten bezinken wist ik wat mijn eerste missie was, het zoeken van een (bij)baan. Want zeg nou zelf, solliciteren vanuit een werkende positie is toch beter! Toevallig kwam ik de Rayonmanager van mijn oude bijbaantje tegen en voordat ik het wist had ik een soort van sollicitatiegesprek. Ik was even overdonderd, maar trots op het feit dat ik zo terug kon komen. Dan heb ik toch iets goed gedaan! En inderdaad twee dagen later was ik weer terug op de werkvloer. Ik moet toch echt een engeltje op mijn schouder hebben gehad!

 

Mijn tweede missie was het vernieuwen van mijn cv, LinkedIn en overige sites. Daarna kon ik mijn netwerk inlichten. Iedereen moet toch weten dat ik weer aan het solliciteren bent. Ik bedoel, je netwerk is toch de manier om tips, adviezen en vacatures te ontvangen!

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0