Laat OMA thuis!

woensdag 13 maart 2013   /   3

Ik word bijna boos. Hoe durft ze dat nu weer te beweren. Ik ga juist niet bij de pakken neerzitten, uit iets negatiefs probeer ik altijd het positieve te halen en ik onderneem toch juist heel veel? Ik ben laatst naar de Nederlandse Carrièredagen geweest, heb een netwerkbijeenkomst bijgewoond en binnenkort staat het evenement: acht uur overwerken voor het goede doel op het programma. Hoezo, ik doe niets? Mijn moeder zucht en zegt: “Dat zeg ik toch ook niet? Ik zeg alleen dat je nieuwe, onbekende ontwikkelingen/kansen opener kunt benaderen en je er niet gelijk voor moet afsluiten. Laat OMA thuis.”

 

‘Ken jij OMA?’ “Ja, natuurlijk”, zeg ik lachend. Ze heeft gelijk door dat ik haar OMA niet ken. “Het staat voor OvertuigingenMeningen en Aannames”, begint mijn moeder te vertellen. “Hoe vaak gebeurt het dat je ergens naar toe gaat waar je totaal geen zin in hebt? En dat het achteraf toch meeviel, eigenlijk wel leuk was? Of dat je ergens niet naar toegaat, omdat je vanuit je eigen overtuiging/aanname meent dat het niets voor jou is?” Daar komt de wijze raad van mams weer. Dit gaat over het gesprek dat ik net met mijn moeder had, over mijn vooroordelen en meningen.

 

OMA-loos

Ik weet heel goed dat ik een duidelijke mening heb, overtuigd ben van mijn gelijk tot het tegendeel bewezen is en ik heb af en toe ook wel eens last van aannames. Leer mij mezelf kennen. Maar wie heeft dat nu niet? En als er iemand is die geen last van OMA heeft, laat het me dan weten! Hoe fijn is het om OMA-loos door het leven te gaan. Gewoon doen wat je wilt en niet nadenken, geen uitwegen zoeken om ergens niet heen te gaan.

 

OMA wegjagen

Als OMA weer eens op bezoek is, hang ik nog geen vijf minuten later aan de telefoon met mijn moeder of sta ik alweer voor haar deur. Zij is degene die OMA bij mij kan wegjagen. Ze laat mij de andere kant van het verhaal zien, gaat tegen mij in en maakt me bewust van waar ik mee bezig ben. Dat neem ik mijn moeder niet altijd in dank af, maar soms heb ik dat duwtje van haar nodig om de goede richting te bepalen. Ik laat mijn OMA misschien niet altijd thuis, maar parkeer haar in dat geval wel even bij mijn moeder.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (3)

 1. Laura Kuiper

  woensdag 13 maart 2013 om 21:48

  Is het wel zo dat als je geen OMA hebt, je dan doet wat je wilt en daarbij niet nadenkt? Want als je ergens niet heen gaat, dan doe je dat omdat je dat niet wilt. Dat is dan wel vanuit een OMA, maar ook vanuit je eigen wil!

  Ik denk dat als je zonder OMA`s in het leven staat, je een mens bent dat van het goede uitgaat. Positief tot het tegendeel bewezen is.

  Helaas ben ik niet zo`n persoon, want ook ik heb last van hele grote OMA`s!

 2. Niels de Vries

  zondag 24 maart 2013 om 13:42

  Eindelijk jouw website in WordPress! En er komen nog meer leuke dingen aan. Ben erg benieuwd wat het allemaal op gaat leveren!

 3. Rebelse Huisvrouw

  vrijdag 7 juni 2013 om 23:53

  Verstandig van je moeder en het klopt helemaal, hoewel we (helaas) allemaal soms wel een OMA met ons meezeulen!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   3

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0