Later als ik groot ben…

dinsdag 29 januari 2013   /   0

Ik wilde zangeres worden, met als grote voorbeeld de Spice Girls. Daarna wilde ik actrice worden en ging zowaar bij een acteerclub. En aan het einde van de basisschool wilde ik schrijfster worden. Ik schreef dagelijks in mijn dagboeken, schreef verhalen met vriendinnen over wat wij allemaal meemaakten en uiteindelijk heb ik gekozen voor de opleiding Communicatie met de minors copywriting en journalistiek. Zo ver ben ik nu, maar als mij gevraagd wordt wat ik wil bereiken in mijn leven, sta ik met mijn mond vol tanden.

 

Waar zie jij jezelf over vijf jaar? Weer die gevreesde vraag tijdens mijn sollicitatiegesprek. Lastig, lastig. Inmiddels heb ik goed over een antwoord nagedacht, om te voorkomen dat ik niet wat stom sta te bazelen. ‘Ik wil graag in een enthousiaste en inspirerende omgeving werken, die mogelijkheid biedt om mijzelf te ontwikkelen en waar ruimte is voor creativiteit.’ Aangezien mijn antwoord op vele manieren uitgelegd kan worden voeg ik er tot slot aan toe, dat ik over tien jaar graag een boek wil schrijven.

Ambitieuze dame

Ben ik de enige die zich onzeker voelt bij het beantwoorden van deze altijd terugkerende vraag? Ik bedoel, met de werkervaring die ik heb maak ik al een vreugdedansje als ik een baan kan vinden, waar ik met plezier naar toe ga. En wil niet iedereen die aan het begin van zijn carrière staat groeimogelijkheden vinden bij een bedrijf? Of komt mijn antwoord juist over alsof ik ambitieloos ben? Want ik kan jullie verzekeren, ik ben absoluut ambitieus. Ik wil doorgroeien en doorleren en als er een functie die op mijn lijf geschreven is vrij komt, hell yeah dat ik die met beide handen aanpak. Ik zal ervoor vechten tot ik erbij neerval. Maar wat die geweldige functie voor over vijf jaar is, dat weet ik nog niet.

Laat mij eerst maar een aantal jaren werkervaring opdoen, zodat ik kan groeien en een senior word in mijn vak. Daarna kunnen we verder praten over wat ik wil als ik groot ben.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0