Liebster Award nominatie

zondag 5 april 2015   /   1

Benieuwd naar waar mijn geld aan op gaat, waarom ik ben gaan bloggen of wat ik liever doe: een geroosterde vogelspin eten of op twee rijdende vrachtwagens staan? Jess van High on blog heeft mij genomineerd voor de Liebster Award en mij een twaalf vragen voorgeschoteld. Vandaag lees je de antwoorden op mijn blog.

De Liebster Award is een blijk van waardering voor andere bloggers. Door middel van deze award krijgen bloggers de mogelijkheid om hun website bekender te maken. Degene die je nomineert bedenkt vragen die je kunt beantwoorden in de vorm van een blog.

BDK

1. Ben je een introvert of een extravert persoon?

Laatst zei ik tegen mijn vriend dat ik nooit iets voor mij kan houden, dat de woorden gewoon uit mijn mond stromen, helemaal als ik enthousiast ben. Ik sta dan echt te trappelen om alles wereldkundig te maken, niet altijd even tactisch. Daarnaast is mijn levensmotto: alles is mogelijk als je het maar wilt. En natuurlijk heb ik er een handje van om pas na te denken als ik het al doe. Gelukkig heb ik vaak een rem bij de hand: mijn vriend. Volgens mij ben ik overduidelijk extravert

2. Een fearfactor vraag; een geroosterde vogelspin eten of op 2 rijdende vrachtwagens staan?

Hoe gaaf zou het zijn om op twee rijdende vrachtwagens te staan. Net alsof je in een film speelt. Of ik het er heel vanaf zou brengen weet ik niet, maar ik denk dat het wel een enorme kick is. En dat vogelspin eten daar bedank ik maar al te graag voor.

3. In welke landen ben je allemaal geweest en waar zou je nog naar toe willen?

Vroeger ging ik elk jaar met mijn moeder op vakantie naar Frankrijk. Ik heb altijd gezegd als ik niet meer mee moest op vakantie ik nooit meer een voet in dat land zou zetten, maar toch is het altijd een favoriet Europees land van mij gebleven. Er is zoveel te zien, zoveel verschillende landschappen en dan heb je natuurlijk Parijs nog. Daarnaast ben ik nog in een aantal andere Europese landen geweest. Onder andere in Italie (ook één van mijn favorieten), Oostenrijk, Zwitserland, Bulgarije. In 2008 en 2014 heb ik twee van mijn gaafste reizen tot nu toe gemaakt: Australië (voor stage) en India. En als het mogelijk is gaan mijn vriend en ik dit jaar naar Myanmar toe. Daarnaast staat er nog zoveel op mijn bucketlist dat ik nog wil zien en die wordt nog steeds verder aangevuld.

4. Heb je een favoriete bikini of koop je elke zomer een nieuwe?

Ik heb het liefst zoveel bikini’s dat ik elke dag kan afwisselen, maar vaak zit daar één favoriet tussen die het lekkerste zit. Afgelopen jaar heb ik net een nieuwe aangeschaft voor mijn reis naar India, maar die heb ik tot nu toe nog niet gedragen.

5. Wat voor blogs lees je zelf het liefst? en heb je favorieten die je met ons kunt delen?

Blogs over eten, reizen, bloggen, fotografie, communicatie, schrijven en lifestyle lees ik het liefst. Maar ik wissel ze graag af met persoonlijke artikelen/columns en blogs over fashion, boeken en interieur. Kortom ik vind van alles leuk, vandaar ook dat ik 390 blogs op Bloglovin volg. Hieronder heb ik een vijftal favoriete artikelen gezet van bloggers die ik dagelijks volg:

 1. Fijne plekjes//De Fijnste hotspots van Amsterdam | Moderne Hippies
 2. Zoete aardappelsalade met gerookte forel  Ohmyfoodness
 3. Online marketing: Instagram Advertising Yay or Nay? | Laura Kuiper
 4. Bloggen over actuele onderwerpen: doe jij het al? | Blogaholic
 5. Het gevoel van gelukzaligheid | Paperboats

6. Waarom ben je zelf gaan bloggen? En waar haal je inspiratie vandaan?

Op de opleiding Communicatie werd duidelijk dat je gezien moest worden als je solliciteert. Ik ben mijzelf gaan zien als een merk en ben mijn website begonnen als onderdeel van mijn personal branding toolkit. Inspiratie haal ik vooral uit het dagelijkse dingen, wat ik doe, hoor en meemaak. Daarnaast zijn vrienden en familie een inspiratiebron. En door de blogs die ik volg raak ik enorm geïnspireerd.sneak preview 1

7. Hoe vaak plaatst jij posts en hoe houd je een goede balans tussen werken/naar school gaan en bloggen?

Ik schrijf minimaal drie blogs per week. Op de woensdag en zondag verschijnt een artikel op mijn eigen website en op Oh my book komt in ieder geval elke woensdag een artikel van mij online. Bloggen zie ik als ontspanning, een manier waarop ik mijn creativiteit en hersenspinsels kwijt kan. Het voelt dan ook niet als een verplichting. Daarnaast schrijf ik voornamelijk op de momenten dat ik geinspireerd ben, dan werk ik veel effectiever en sneller. En doordat ik voor mijn eigen website een haalbaar doel heb gesteld houd ik er plezier in.

8. Vanaf welke leeftijd ben je op je zelf gaan wonen en wat vind je er van dat sommige mensen pas laat op zichzelf gaan wonen?

Ik snap het wel als mensen pas later op zichzelf gaan wonen. Hoe fijn is het als je thuis woont. Er wordt voor je gekookt, gewassen, boodschappen gedaan en schoongemaakt. Soms moet je misschien zelf ook een handje bijdragen, maar het is waarschijnlijk minder tijdrovend dan wanneer je op jezelf gaat wonen. Maar wat in mijn ogen nog veel fijner is een plekje voor jezelf te hebben, een huisje die jij zelf kunt onderhouden en waar je kunt doen en laten wat je wil. Ik vind het genieten. Zelf ben ik ook niet extreem vroeg uit huis gegaan, ik was 21 jaar.

9. Waar heb je allemaal een abonnement op?

Het eerste en meest vervelendste abonnement dat bij mij opkomt is de sportschool. Alhoewel ik daar de laatste tijd met iets meer plezier naar toe ga. Daarnaast heb ik een abonnement op de nrc next, ik kan er echt van genieten om ’s ochtends in de trein een krantje te lezen, en op de Columbus, ik zou wel elke trip willen maken die daarin staat.

10. Van welke interieurstijl wordt jij helemaal blij?

Het heeft even mogen duren (lees minimaal vijf jaar), maar ik ben er inmiddels achter wat mijn favoriete woonstijl is: basic gecombineerd met een stoere en landelijke look. Ik houd van wit, witter, witst aangevuld met lichtgrijs- en oud-groentinten, verschillende materialen en steigerhout.

11. Als je salaris is gestort waar spendeer jij het dan meteen aan uit?

Dat is op voor ik er erg in heb. Gelukkig heb ik meestal een bepaald bedrag gespaard, anders komen die verre reizen er nooit van. De rest van het geld gaat bij mij op aan boeken, kleding, etentjes, interieur items en avondjes uit.

12. Vind je het leuk dat ik je heb genomineerd voor deze Liebster Award?

Zoals gezegd vind ik het een enorme eer. De Liebster Award geeft een blijk van waardering voor een andere blog en ik vind het toch bijzonder dat mijn website dan tussen de genomineerden staat. Er zijn namelijk zo enorm veel, leuke blogs.

Het idee is dat ik nu een aantal andere blogs nomineer voor de Liebster Award. Aangezien ik al een keer genomineerd ben en het gewoon onmogelijk is om te kiezen tussen al die geweldige blogs, heb ik besloten om iedereen die het leuk vindt te nomineren. En omdat de vragen van Jess zo origineel en leuk waren wil ik vragen of jullie dezelfde vragen willen beantwoorden. Wel wil ik twee vragen toevoegen aan de lijst, deze heb ik de vorige keer bedacht:

 1. Guido Weijers stelde in één van zijn voorstellingen de vraag: als je een laatste diner mocht geven, wie zou je dan uitnodigen en waarom (mag iedereen zijn, levend of overleden)? Wie zou dat bij jou zijn?
 2. Wat is jouw persoonlijke missie?

Laat een berichtje achter als je de Liebster Award hebt overgenomen! Ik ben reuze benieuwd naar jullie reacties.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

 1. Deisy

  dinsdag 7 april 2015 om 07:48

  Wat een leuke vragen zeg en wat heb je de vragen ongelooflijk leuk beantwoord 🙂 Mijn droom is ook echt om nog een keer naar Australië te mogen haha, dus ik begrijp waarom dat toch wel jouw droombestemming moet zijn geweest! En je interieurstijl is ook helemaal hoe ik het voor mij zie haha: wit en landelijk, love it! Liefs, Deisy

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0