Liebster Award

maandag 27 januari 2014   /   6

Wauw, ik ben genomineerd voor de Liebster Award door The Style Teen! Dank je voor deze eer. Wie niet weet wat de Liebster Award is, dat is een award voor bloggers. Door middel van deze award krijgen bloggers de mogelijkheid om hun website bekender te maken. Degene die je nomineert bedenkt vragen die je kunt beantwoorden in de vorm van een blog.

Liebster Award Spelregels:

 • Noem degene die jou heeft genomineerd
 • Beantwoord 11 vragen die voor jou zijn opgesteld
 • Nomineer negen bloggers
 • Bedenk 11 vragen voor deze bloggers
 • Breng de genomineerde bloggers op de hoogte

Liebster award

1. Waarom ben je begonnen met bloggen?

In 2011 is mijn website online gegaan en ben ik begonnen met bloggen. De reden is heel simpel: omdat het mij leuk leek. Ik wilde schrijven, laten zien wat ik kan en natuurlijk goed vindbaar zijn op het wereldwijde web. Later ben ik meer gaan kijken wat ik wilde bereiken met mijn blog en waar die voor staat. Aangezien ik op het moment ‘in between jobs’ ben, zoals ze dat zo mooi noemen, heb ik besloten daar wat mee te doen. Ik wil mijn ervaringen delen over het solliciteren en ik wil dat potentiële opdrachtgevers via mijn website mij beter kunnen leren kennen.

2. Heb je wel eens negatieve reacties uit je omgeving gekregen omdat je blogt?

Tot nu toe heb ik alleen maar tips gekregen. Over teksten of over de website zelf. En daar ben ik juist blij mee. Op die manier kan ik mijzelf en mijn website verbeteren en optimaliseren.

3. Wat zijn je hobby’s naast bloggen?

Lezen, koken, shoppen en fotografie.  Naast dat ik schrijf voor mijn eigen blog schrijf ik ook voor de boekenblog Books & Kisses. Hiervoor schrijf ik recensies of non-recensies maar dan wel boekgerelateerd. Hiervoor moet ik dus boeken lezen (JOEPIE!) en foto’s maken om bij de artikelen te plaatsen. En eigenlijk moet ik zeggen dat sinds 2014 er een hobby is bijgekomen, althans dat houd ik mijzelf voor, namelijk sporten. Die goede voornemens ook altijd…

4. Wat is jouw droombaan

Poeh, mijn droombaan. Deze vraag krijg ik min of meer ook vaak gesteld tijdens sollicitatiegesprekken: waar zie jij jezelf over vijf jaar of wat is je ambitie? Op dit moment wil ik gewoon heel graag werken, ik wil mijzelf ontwikkelen en doorgroeien. Ik heb dan ook niet echt een droombaan voor ogen. Ik vind het belangrijk dat ik een baan heb waar ik leuke collega’s heb, waar het lekker druk is en waarin ik kan groeien. Wat ik overigens wel altijd heb geroepen is dat ik graag een boek wil schrijven. Dus als ik een droombaan moet kiezen zou ik zeggen schrijfster.

5. Waar wil je graag naar toe op vakantie?

Iets dat ik nog heel graag zou willen doen is backpacken in een warm en ver, maar vooral mooi land. Ik zou nog graag naar Thailand, India een bezoekje brengen.

6. Wat is jouw doel dit jaar op bloggebied?

Mijn doel is om meer artikelen te plaatsen, maar over hoeveel per week ben ik nog niet uit. Daarnaast ben ik samen met mijn zusje Laura Kuiper bezig met het opzetten van een nieuwe blog. Het is allemaal nog in de ontwikkelfase, maar leuk om te doen en het zou nog leuker zijn als die website goed bezocht zou worden. Maar daar later meer over! Verder vind ik het belangrijk dat mensen het leuk vinden om mijn artikelen te lezen en dat ze via mijn blog mij beter leren kennen.

7. Wat vind je belangrijker: mascara of eyeliner?

Absoluut mascara. Zonder mascara ga ik de deur niet uit. Eyeliner doe ik bijna niet op, meestal alleen als ik uit ga of een feestje heb.

8. Welke blogger zou je graag willen ontmoeten?

Poeh dat is een lastige, er zijn zoveel leuke en inspirerende bloggers. De meiden van Books & Kisses heb ik nog niet real life ontmoet, dus dat zou ik wel heel erg leuk vinden (gaat overigens binnenkort gebeuren!).

9. Hoeveel geef jij ongeveer uit aan make-up?

Niet extreem veel, denk ik. Ik gebruik alleen maar de standaard make-up: foundation, poeder, blush, mascara, dat soort dingen. Dus ik denk dat ik gemiddeld rond de € 25 euro per maand zit. Is dat veel?

10. Wat staat er allemaal op je wishlist?

Veel! Boeken, cursus creatief schrijven, beter leren fotograferen, artikelen en columns schrijven voor een website/tijdschrift en ga zo maar door. Maar dat is in mijn ogen voornamelijk luxe. Met stip op nummer één is natuurlijk een leuke, inspirerende baan vinden. Bekijk ook mijn wensenlijstje op mijn website!

11. Zijn er mensen in jouw omgeving die het niet tof vinden dat je blogt? En wat doe je daar mee?

Gelukkig niet. En anders is het jammer, maar ik ga er lekker mee door. Ik moet dan wel zo enorm veel negatieve reacties op mijn blog krijgen en vanuit mijn omgeving, wil ik overwegen er mee te stoppen.

Mijn vragen voor de genomineerden

 1. 1. Waarom ben je gestart met je blog?
 2. 2. Waarvoor kan iemand je midden in de nacht wakker maken?
 3. 3. Waar werd je afgelopen maand heel blij van?
 4. 4. Wat vind je altijd in jouw tas?
 5. 5. Wat zou je kiezen en waarom: lente, zomer, herfst of winter?
 6. 6. Wat is het meest rare/extreme dat je op je bucket list hebt staan?
 7. 7. Guido Weijers stelde in één van zijn voorstellingen de vraag: als je een laatste diner mocht geven, wie zou je dan uitnodigen en waarom (mag iedereen zijn, levend of overleden)? Wie zou dat bij jou zijn?
 8. 8. Welk boek lees je op het moment (of heb je als laatste gelezen) en waarom raad je het boek wel of niet aan?
 9. 9. Wat is jouw motto of lievelingsquote?
 10. 10. Wat is jouw persoonlijke missie?
 11. 11. Wat zijn jouw tips voor (nieuwe) bloggers?

 

De negen genomineerden

Laura Kuiper, Lisanne Hoekstra, Danielle Polet, Lilian, Anneke van Zwol,  Anouk Liebers, Dieuwke & Madelon, Maaike en Sue.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (6)

 1. Lilian

  maandag 27 januari 2014 om 14:42

  Oh, wat leuk dat je mij nomineert! Ik heb deze al eens gedaan, maar ik ga jouw vragen gewoon nog invullen 🙂

 2. Barbara Kuiper

  maandag 27 januari 2014 om 14:44

  Leuk Lilian! Ben heel benieuwd naar je antwoorden, ik houd je blog in de gaten!

 3. Manon

  maandag 27 januari 2014 om 17:37

  leuke antwoorden heb je gegeven!

 4. Wanda

  maandag 27 januari 2014 om 19:19

  Via via hier beland en even wat rondgestruind! Leuk om in ieder geval via de Liebster Award een beeld te krijgen van de blogger!

 5. Barbara Kuiper

  dinsdag 28 januari 2014 om 08:24

  @Manon – dank je!

  @Wanda – Leuk dat je mij gevonden hebt. Ik vind het ook een leuke manier om meer van mijzelf te laten zien op deze manier! Ga zo ook even een kijkje nemen op jouw blog!

 6. Sylvia

  maandag 17 februari 2014 om 21:49

  Gefeliciteerd, altijd fijn om die award te krijgen 🙂 En leuke blog heb je, je hebt er een nieuwe Bloglovin volger bij!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0