Londen ’12: Shopping & Christmas

woensdag 5 december 2012   /   5

Eindelijk! Na 24 jaar ben ik voor het eerst een paar dagen weggeweest met een vriendin, heb ik Londen voor het eerst verblijd met een bezoekje en heb ik mijn eerste shopping trip meegemaakt. De belangrijkste ingrediënten? Credit card, grote lege koffer en veel gezelligheid! Dit tripje was anders dan anders. Geen toeristische attracties bezoeken, maar die hard shoppen. 

 

Shop till you drop

Bovenstaande eerste keren waren niet de enige. Ik durf het haast niet te bekennen, maar in Londen ben ik voor het eerst naar een Primark, Topshop en Forever21 geweest. Na onze spullen in het hotel te hebben gedumpt gingen we van start bij de Primark. Ik wist niet wat ik zag. Een enorme winkel, bomvol kleding en vooral veel chaos en drukte. Meiden liepen rond met tassen waarin ze elk kledingstuk, dat maar een beetje leuk was, propten. Uiteindelijk beland je in een hoekje met een spiegel om alles te passen, want als je op een paskamer moet wachten ben je een uur verder! Zo ging het eigenlijk in iedere winkel. We zijn ook naar Victoria’s Secret geweest. Nadat je bent opgemeten ga je met een winkelmedewerker de winkel door en eindig je met twee enorme tassen bomvol lingerie in een te mooie paskamer. Wat een geniale uitvinding, die shoppingbags. Je kan zoveel meenemen als je wilt en je hebt je handen vrij om verder te kijken!

Winter Wonderland

Het was nog niet eens december, maar wij waren al in de kerstsferen. Harrods, Selfridge en de etalages van Victoria Secret waren alweer enorm mooi versierd. De gezelligheid die kerst altijd met zich meebrengt was te vinden op Winter Wonderland in Hyde Park. Er waren overal kraampjes met eten, leuke hebbedingetjes en natuurlijk kerstaccessoires. Daarnaast was er een enorme kermis te vinden met minimaal drie achtbanen en vier trappenhuizen! En wat niet kon ontbreken was de schaatsbaan. Zo’n één als je op de televisie ziet. Iemand die in het midden van de ijsbaan staat te zingen en allemaal mensen die rondjes om de zanger(es) aan het schaatsen zijn. Kerstiger dan dit kan volgens mij niet!

Inpakken en wegwezen

Ik ben ingepakt en betoverd door Londen, het was GEWELDIG! Eén ding is zeker ik wil snel weer terug naar deze indrukwekkende stad. En dan niet alleen om mijn credit card te gebruiken, maar ook om meer het toeristje uit te hangen!

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (5)

 1. Niels de Vries

  woensdag 5 december 2012 om 15:43

  En met je vriendje natuurlijk!

 2. Femke Blogt

  woensdag 5 december 2012 om 18:48

  Hoi Barbara, wat leuk dat je me toegevoegd hebt op Twitter. En wat een mooie website en interessante heb je! Ik ga je zeker volgen 🙂

 3. Stephanie

  woensdag 5 december 2012 om 19:29

  Klinkt als een heerlijke shoppingtrip naar Londen. Ik ben er ook nog nooit geweest! Maar snel heen dus!

 4. Ester

  woensdag 5 december 2012 om 21:23

  Was super en vergeet vooral onze verrukkelijke schattige ontdekking bij Laduree niet!

 5. Barbara Kuiper

  donderdag 6 december 2012 om 10:28

  Ja was echt helemaal super, Londen is een aanrader voor als je er nog niet geweest bent. Maar natuurlijk ook om er nog een keer heen te gaan! Femke, bedankt voor de complimenten en leuk dat je me gaat volgen!

  Inderdaad, ik mag Laduree niet vergeten. De ontdekking van onze trip. Laduree kan je vinden op Covent Garden, een te schattig en klein winkeltje vol met macarons. Maar onze ontdekking was het te schattige theehuisje dat boven de winkel zat. Ze hadden verrassende smaken thee en overheerlijke taartjes! Zeker een must go in Londen!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0