Mijn brein lult alles goed

vrijdag 8 november 2013   /   4

Stel: je staat in de rij voor een kassa en ziet dat er een andere kassa open gaat. Als een gek ren je naar die kassa toe. Gelukt! Als je om je heen kijkt zie je dat andere mensen net opkijken en balen dat ze het niet eerder hadden opgemerkt. Gniffelend leg jij de inhoud van je mandje op de band en rekent af. De volgende dag gebeurt hetzelfde, alleen ben jij nu degene die het te laat opmerkt. Je blijft rustig in de rij staan waar je al in stond en zegt tegen jezelf: ‘ wat maakt het uit, ik heb tijd zat’. Kortom: je brein lult alles goed!

 

Of je nu gaat voor optie A of B of links of rechts, het maakt niet uit, je brein weet altijd iets te verzinnen waardoor je je gedrag weer goed praat. Guido Weijers maakte mij weer even bewust van dit feit tijdens zijn cabaretshow. En het klopt echt, ik praat werkelijk waar alles goed! Of het nu gaat om het kopen van nieuwe schoenen, leuke accessoires voor het huis of dure boodschappen, ik weet altijd wel iets te zeggen waardoor ik mijzelf verantwoord. ‘Ze waren niet zo duur’ en ‘we hadden het echt nodig’ zijn veelgebruikte excuses van mij.

brein1

Mooi prater

Als het gaat om niet materialistische zaken, zoals bijvoorbeeld mijn website, heb ik ook mijn woordje klaar. ‘Ik werk veertig uur, schrijf daarnaast twee keer per week voor de website van Books & Kisses en ik sport (lees: zo nu en dan). Dus als ik mijn sociale leven ook nog wil hebben, heb ik minder tijd voor het schrijven. Soms speelt mijn geweten op. Ik bedoel, als ik iets leuk vind dan moet ik er toch gewoon tijd voor vrij maken?! Maar twee tellen daarna komt mijn geniale brein weer om de hoek kijken en praat ik mijn gedrag weer goed. Wat resulteert in dat ik geen artikelen meer plaats. Zonde, maar misschien komt het ook wel omdat ik te veel van mezelf verg… Zie je, nu doe ik het weer, ik praat het goed! Maar sinds deze week heb ik geen excuus meer om mijn website links te laten liggen. Sterker nog ik moet mijn website juist weer meer gaan inzetten. Ik ben namelijk beschikbaar voor een nieuwe uitdaging!

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (4)

 1. Aukje

  vrijdag 8 november 2013 om 13:34

  Leuk stukje Barbara en erg herkenbaar! Enne, inderdaad gewoon tijd maken voor schrijven en je site, vind ik leuk haha. Een paar uurtjes minder tv / series kijken en je telefoon / Facebook uitzetten levert dan leuke stukjes nieuwe inspiratie en energie op 🙂

 2. Barbara

  vrijdag 8 november 2013 om 13:35

  Hi Aukje, wat een lief berichtje dank je! En inderdaad je hebt helemaal gelijk voor wat betreft vrije tijd maken!! En ik ga het ook doen! liefs, Barbara

 3. Laura

  zaterdag 9 november 2013 om 13:35

  Haha, daar zit ik dan met een brandnew webite, die ik echt moet gaan gebruiken! Maar ook mijn brein lult het goed. Ja maar ik werk 40 uur, ik moet de cursus van het NTI afmaken en nog meer! Maar nu ga ik echt mijn eerste post schrijven!

 4. Barbara

  zaterdag 9 november 2013 om 13:36

  Haha cool zus, ziet er goed uit je website! Ben heel benieuwd hoe vaak we iets van jou kunnen lezen! Gaat vast helemaal goed komen!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0