Mijn concurrenten

zondag 25 november 2012   /   0

Tientallen. Honderden. Eén grote menigte. En iedereen is ‘in between jobs’. Daar is die enorme vijver, waar ik het altijd over heb. Althans een deel ervan. Welkom op de Nederlandse Carrièredagen!

 

Workshops volgen, netwerken bij stands en je cv laten checken. Genoeg mogelijkheden om je dag te vullen op de Nederlandse Carrièredagen. Vrijdag waren een vriendin en ik van de partij. We hadden twee workshops op de planning staan en als het een beetje kon wilden we ook graag ons cv laten checken.

 

Haantje de voorste

Ken je het Japanse openbaar vervoer? Dat er mannetjes op het perron staan en de laatste mensen naar binnen duwen of beter gezegd trappen. Een vergelijkbare situatie vond plaats bij de workshops. De eerste workshop die wij wilden volgen ging over argumenteren. We kwamen ruim op tijd aan, maar alle stoelen waren al vergeven. Er mochten nog twee mensen naar binnen om hutjemutje op elkaar te staan, maar dan was het ook echt VOL. Wij waren de gelukkigen, of beter gezegd wij waren haantje de voorste. Bij de cv check ging het er niet anders aan toe. Er stonden rijen midden over het looppad, dus als je er langs wilde was het drukken geblazen. En nog erger was het bij de andere workshop die wij wilden volgen. Een halfuur voor begin stonden wij voor de zaal. Wij wilden zitten, goed kunnen schrijven en alles kunnen zien. Alleen wij waren niet de enigen die dat dachten. Met alle mensen die stonden te wachten was de zaal alweer gevuld. Onvoorstelbaar het aantal mensen dat aanwezig was en dezelfde workshops wilden volgen. Of was er niet genoeg nagedacht over de grootte van de workshopruimtes?

Achteraan in de rij

Je kan bijna over koppen lopen tijdens deze beurs, wat een mensen. Moet je nagaan dat ik het dan alleen nog maar heb over vrijdag. Hoeveel mensen zouden er zaterdag wel niet zijn. Het bevestigd maar weer hoeveel sollicitanten er rondlopen. Generatie Einstein was ruim vertegenwoordigd en er was een handjevol van Generatie X. Allemaal mensen waartegen ik mag opboksen tijdens mijn sollicitaties. Mijn concurrenten. De andere honderdvijftig die solliciteren op dezelfde functie als ik. Bij de cv check werd gezegd, dat je je unieke punten moet laten zien en jezelf moet zijn. Maar wat is tegenwoordig uniek, waarmee kan ik mij in deze crisis onderscheiden? Ik heb een eigen website, ik maak gebruik van alle social media en ik heb een eigen huisstijl. Hoe meer onderscheidend kan ik nog zijn?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0