Mijn haat-liefde verhouding met Netflix

woensdag 13 januari 2016   /   0

Het moment dat je een maand Netflix mag proberen en vervolgens alleen maar op de bank zit, met een dekentje over je heen en een laptop op schoot, met je gezicht alleen maar richting de televisie. Zoekend naar een volgende film, de vierde van vandaag om precies te zijn. En dat je op een gegeven moment een tekenfilm opzet, met als excuus: jeugdsentiment. Dat moment dacht ik: Nee.

Ik houd van Netflix. Echt waar. Niets is fijner dan een database aan films en series tot je beschikking hebben waar je u tegen zegt. Geen moeilijk gedoe meer met downloaden, daarnaast kom ik films tegen waar ik zelf nog nooit van heb gehoord en hoe fijn is het dat je een heel seizoen in één keer kan uitkijken. En dat kan gewoon allemaal onbeperkt voor een klein bedrag.

Maar, ieder voordeel heb zijn nadeel. Ik had gehoopt dat new releases sneller te vinden zouden zijn bij Netflix, maar dat duurt echt super lang. Daarnaast, dit is verreweg het ergste, kan ik serieus niet stoppen met kijken. Ik ga zitten en zet de ene na de andere film aan. En of ik nu wel of niet een laptop op mijn schoot heb, er komt dan echt helemaal niets meer uit mijn handen. Het maakt mij lui.

En daar heb je het; mijn haat-liefde verhouding met Netflix. Het genot van elk vrij moment een filmpje kijken, met als gevolg dat er helemaal niets uit mijn handen komt. Dat er stapels leerwerk op mij ligt te wachten, tientallen ideeen voor blogs die ik nog wil schrijven en stapels boeken en was. En daarom heb ik na lang twijfelen besloten, om na een maand kijkplezier, afscheid te nemen van Netflix.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0