Mijn vriend heeft een baard als een viking

woensdag 20 mei 2015   /   1

Het liefst raken ze de wilde manen van mijn vriend even aan. Gewoon om te voelen. En dan heb ik het niet alleen over vrienden of familie. We hebben op een feestje of festival nog nooit zoveel aanspraak gehad. En de stad kun je niet eens meer in zonder dat je aandachtig wordt bekeken. Alsof ze niet weten wat het is, nog nooit eerder een man met een baard hebben gezien. Alsof het wereldschokkend nieuws is. De vraag die ik vaak krijg: vind je dat mooi?

Toen ik ging daten met mijn vriend had hij een bescheiden baardje. Sexy? Beslist! Maar het voelde aan als schuurpapier. Met als resultaat een rode huid en een berg foundation om het te verbergen. Maar goed zonder baard was ook geen optie. Een jaar geleden besloot hij het te laten staan. Of het uit gemakzucht is of gewoon omdat het kan, ik weet het niet, maar die baard bleef maar groeien.

Alle verschillende stadia qua baardlengte heeft mijn vriend zo’n beetje gehad. Van stoppeltjes tot een volwaardige baard, waar je niet omheen kunt. Door een baard wordt mijn vriend gelijk vijf jaar ouder. Daarnaast maakt het hem mannelijker en meer sexy. In plaats van de lieve boy next door heeft hij meer de uitstraling van een ruige viking. Het maakt hem uniek. Ik hou er van. 

Naast dat het mannelijk is vind ik ook dat er nadelen aan baarden zitten. Mijn vriend moest bijvoorbeeld opnieuw leren eten en drinken, want anders bleef het in zijn baard hangen. Daarnaast zie je alleen maar haar als je naar hem kijkt, zijn nek is grotendeels weg waardoor het lijkt alsof zijn kop op zijn romp is geplakt. En zijn ijdeltuit-gehalte is gestegen, het kost veel tijd en geld als je je baard goed wilt onderhouden.

Kortom: je moet extra alert zijn of er geen eten is achtergebleven in zijn baard, je wil natuurlijk niet voor schut lopen. En het komt nu vaker voor dat ik op mijn vriend moet wachten. Daarentegen kom je sneller met onbekenden in gesprek en die rode huid kun je vaarwel zeggen. Ik teken ervoor.

Wat vind jij van mannen met baarden?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Wanda

    dinsdag 2 juni 2015 om 19:15

    Ik vind een stoppelbaardje nog wel wat hebben maar echt een baard… nee, ik denk ook niet dat het vriendlief zou staan want die is van zichzelf wat rossig maar gelukkig hoeft het voor hem ook niet…

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0