Mijn werkkamer

woensdag 7 januari 2015   /   3

Als ik de mogelijkheid krijg om bij iemand binnen te gluren en lades open te trekken, doe ik dat. Je kunt het nieuwsgierigheid noemen, maar ik noem het oprechte interesse. Hoe leuk is het als iemand geïnteresseerd is naar waar je je spulletjes koopt of naar je woonstijl? En al helemaal als je het zelfgemaakt of opgeknapt hebt. In ieder geval, dat vind ik. Ik ben er van overtuigd dat naast mij nog meerdere mensen deze drang hebben. Vandaar dat ik jullie vandaag een kijkje geef in mijn nieuwe werkkamer, mijn laatste trots.

Afgelopen zaterdag was het zo ver, Niels en ik hebben de Hema, bouwmarkten, Ikea en Kwantum geplunderd, om onze werkkamer onder handen te nemen. Ik wil een inspirerende plek waar ik niet meer ben weg te slaan en wat eruit ziet als één geheel. Na Pinterest afgestruind te hebben, waren we er al vrij snel uit. De sleutelwoorden van de nieuwe werkkamer zouden worden: wit, karton, rust en eenheid.

BeforeBefore

Zwart, rommeltje en een bij elkaar geraapt zooitje. Zo zou ik onze oude werkkamer omschrijven. We hadden natuurlijk wel een budget en wilden zoveel mogelijk werken met de meubels die we al hadden. Zo zijn de Billy-boekenkasten, tafelpoten, bureaustoelen, houten luxaflex en een aantal lampen en accessoires gebleven. Daarnaast waren de muren al wit, dus dat scheelt een hoop tijd.

After

After

Tadaa, onze nieuwe werkkamer! Nu zie je pas hoe groot de kamer werkelijk is en wat een rust is gecreëerd door het gebruik van wit. Het is gelijk één geheel geworden. Natuurlijk hoorde daar een blijdschapsdansje bij, ja zo’n muts ben ik. En moest ik, ‘s avonds voor het slapengaan en ‘s ochtends voordat ik onder de douche sprong, nog even een blik werpen op ons mooie resultaat.

Items

Natuurlijk heb ik ook al favoriete plekjes. Op die plekjes zie je ook gelijk alle sleutelwoorden terug: wit, karton, rust en eenheid. Het kastje, gemaakt van kistjes, is een DIY projectje. Net zoals het prikbord. Het kastje dat ik voor ogen had kon ik nergens vinden of het was ver buiten ons budget. Vandaar dat we hebben gekozen voor twee kistjes. Met montagekit hebben we ze op elkaar geplakt. Tot slot hebben we er kleine wieltjes onder geschroefd, hierdoor lijkt het geheel ruimtelijker. Het prikbord hebben we gemaakt van twee platen zachtboard. Met montagekit hebben we die op de muur geplakt.

items2

Om meer rust te creëren hebben we deurtjes gekocht voor onze Billy’s. Op deze manier kunnen we enorm veel troep verbergen, zonder dat het stoort. Daarnaast hebben we er voor gekozen om de planken rustig te houden.

Ons doel is bereikt. Ik zit hier inmiddels al een hele dag, zit boordevol inspiratie en heb allemaal leuke ideeën voor blogs. Kortom: het gaat nog een behoorlijke strijd worden als mijn vriend hier wil zitten.

 

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (3)

 1. Kaat

  donderdag 8 januari 2015 om 07:30

  hoi Barbara,

  Leuk blog! En een prachtige kamer – ooit een carriereswitch naar binnenhuisarchitect overwogen? Je zou een goeie zijn!

  Liefs, Kaat

 2. Wendy

  zondag 11 januari 2015 om 10:13

  Wauw het is echt mooi geworden! X

 3. Barbara

  zondag 11 januari 2015 om 11:41

  @Kaat, dank je! Haha en een cariereswitch, nee nog niet over nagedacht. Maar vind het wel erg leuk om te doen, vooral samen met Niels.

  @Wendy, dank je! Ben er ook heel erg blij mee.

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0