Moeder Natuur is a bitch

woensdag 8 juli 2015   /   2

‘Dit vind ik zielig’, zeg ik verschrikt als ik naar mijn kat staar die een onschuldig, kaalgeplukt vogeltje in de rondte slingert.
Als onze lieftallige kat het wezentje even op ademlaat komen zien we dat hij stuiptrekkingen heeft en paniekerig loopt te krijsen.
‘We moeten ‘m vermoorden’, hoor ik mezelf zeggen.
‘Hoe wil je dat doen?’, vraagt mijn vriend.
‘Met een schep.’

Toen ik dat zei, besefte ik niet dat mijn held op sokken het niet over zijn hart kon verkrijgen om het wezentje een tik met de schep te geven. ‘Ik wil Moeder Natuur haar vrije gang laten gaan’, was zijn tegenwoord. Dus daar ging ik, als een ware heldin, met mijn schep. ‘Kom op Babs, het beestje is aan het lijden, zijn nek en vleugeltjes zijn inmiddels al gebroken. Vroeg of laat gaat hij toch dood’, praatte ik mijzelf moed in. Poeh ik wist niet dat dit zo moeilijk was. Ik bedoel het gaat om een klein wezentje dat enorm lijdt, dus het is niet meer dan logisch. Maar het idee dat je letterlijk iemand zijn hersenen inslaat, is wel een beetje een luguber. Maar goed wie A zegt, moet ook B zeggen.

Moeder Natuur is Moeder Natuur natuurlijk niet als mijn lieftallige haarbal de volgende dag al grommend van trots komt aanzetten met zijn volgende prooi. Wat resulteerde in een hysterische klopjacht in mijn woonkamer. Ik schreeuwend achter Noet aan, Noet miauwend achter het vogeltje aan en het vogeltje gaf als een malle kopstoten tegen het raam. We konden zo doorgaan voor één of andere idiote tekenfilm. Maar het is me gelukt. Het vogeltje is ontsnapt door het keukenraam. En haarbal? Die gunt mij geen blik waardig.

Ik zal je krijgen, zal mijn pluizig mormel hebben gedacht. Op dag drie kwam meneer met een nieuwe maaltijd binnen wandelen. Natuurlijk is spelen met eten niet zo leuk als het niet leeft, arm beestje. Deze keer was onze kat ons te slim af. Hij vluchtte zo snel hij kon de buren hun tuin in en gaf trots zijn vangst aan zijn zusje. De enige opluchting die wij hadden was dat het vogeltje al vrij snel dood was.

Moeder Natuur is a bitch.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (2)

 1. Lilian

  woensdag 8 juli 2015 om 09:59

  Ik ben zó blij dat onze kat nog niet met muizen en vogels aan komt lopen. Eén keer probeerde onze kat een vogel te pakken, en had die ook, maar hij werd afgeleid en liet de vogel zo weer los. Blijkbaar is onze kat niet zo’n goed jager 😉

  • Barbara Kuiper

   woensdag 8 juli 2015 om 10:13

   Wees blij! Ben heel benieuwd met wat voor avondmaal onze kat vanavond weer thuiskomt. Vind het gewoon zielig, ook al heeft Moeder Natuur het zo gewild…

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   4

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0