Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

En dan ben je 30. Dat getal waarvan het ooit nog zo ver weg leek. Die twee cijfers die ik associeerde met kinderen, een gezinnetje. En het moment dat ik had verwacht mijn wilde haren te willen verruilen voor een volwassen leven. Op mijn 20e zag ik dit huisje-boompje-beestje gebeuren helemaal zitten, maar nu het eindelijk zo ver is weet ik het zo net nog niet hoe blij ik daarmee ben.

Blijkbaar heb ik rond mijn 20e zo’n beeld in mijn hoofd gecreëerd van hoe een dertiger zich moet voelen en denken, waardoor ik nu een soort afkeer tegen deze leeftijd heb gekregen. Alles wat eerst prima en goed was staat me nu tegen. Mijn haarkleur waar ik jaren dol op was, vond ik in één keer niet meer goed. Mijn kapsel waar iedereen complimenten over gaf, voelde voor mij eerder aan als een coupe die bedoeld is voor een veertiger. En dan mijn kleding. Ik voel me standaard en niet inspirerend. Er zit geen sprankeling in mijn kledingkast, alles wat erin hangt is dertien in een dozijn en saai.

Ik voel me geen 30

Hoewel ik dacht er geen probleem mee te hebben om 30 te worden, helpen deze kleine dingetjes niet echt mee. Daarnaast krijg je met enige regelmaat de vraag: rammelen je eierstokken al? Los van de haat voor die vraag, blijft mijn enthousiasme beperkt tot gek zijn op kinderboeken en kinderkleertjes. Ik voel me nog geen 30 (voor zover ik weet hoe dat moet voelen), ik wil nog niet zo oud zijn, laat staan dat ik wil nadenken over een eventuele vervolgstap. Aan mijn haren en kleding kan ik natuurlijk zelf wat doen en geloof me dat gaat ook zo snel mogelijk gebeuren. En de rest, dat zien we dan wel weer. 29 beviel mij altijd wel dus ik denk dat ik het de komende jaren daar gewoon op houd.

Kortom: tijd om weer eens volledig uit de band te springen!

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   7

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0