Nieuwe hobby: verkopen op Marktplaats

zondag 10 juli 2016   /   1

Het begon onschuldig met een tent en een pokerset. Dingen die we niet mee willen naar ons nieuwe huis en die we op dit moment niet hoognodig hebben. Vervolgens plaatsten we nachtkastjes en een schoenenkast op Marktplaats. Met als gevolg dat we sindsdien elk weekend op zoek zijn naar spullen die we kunnen verkopen. Ik denk dat wij inmiddels wel gepromoveerd zijn tot heuse marktplaatsverkopers.

Vaasjes, schilderijen, kookboeken, dienbladen. Het is echt ongelooflijk wat wij verzameld hebben de afgelopen jaren en wat je allemaal kunt verkopen. Voor Marktplaats geldt een soort van op ieder potje past een dekseltje-methode, er is bijna altijd wel iemand die interesse heeft in wat jij verkoopt. Dat is gelijk ook het leuke aan Marktplaats: mensen blij maken met iets wat niet meer voor ons bestemd is. Helemaal als die mensen kinderen zijn die iets komen ophalen of als mensen komen die iets minder te besteden hebben.

De buit is binnen

Normaal gesproken ben ik niet zo van Marktplaats. Ik vind het vaak te veel gedoe en vraag me vaak af waarvoor ik het dan eigenlijk doe. Bij mij gaat het meeste naar de stort en heel, heel soms naar de kringloop. Niels daarentegen ziet in alles gouden bergen. Hij verkoopt het liefst alles. Soms zeg ik voor de grap: als jij zo doorgaat hebben we straks alleen nog maar het vloerkleed om op te zitten.

Mijn favoriete onderdeel van onze marktplaatshandel is overzicht creëren: lijstjes maken van wat we kunnen verkopen, hoeveel we willen verdienen en wat we uiteindelijk hebben verdiend. En inmiddels heb ik ook de smaak van het verkopen te pakken, als ik zoveel resultaat zie, wil ik alleen maar meer. Maar het allerleukste blijft natuurlijk het dromen. Dromen over wat ik allemaal met dat geld kan doen. Want hoe leuk is het als ik straks zes nieuwe eetkamerstoelen bij elkaar heb gespaard?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Eveline

    maandag 11 juli 2016 om 20:51

    Marktplaats is niets voor mij. Ik heb weleens wat meubels en een scooter via marktplaats verkocht, maar ik vind het toch ‘eng’ om vreemden in huis te laten. Om nog maar niet te spreken over de afspraken die gemaakt worden en niet worden nagekomen. 🙁 Ik laat marktplaats aan anderen over!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0