Nieuwe hobby: wandelen of toch Pokemon Go

woensdag 20 juli 2016   /   2

“Zullen we een blokje om”, vraagt mijn vriend vlak voor het eten.
“Een blokje om? Verveel je je ofzo?”
“Nee ik dacht gewoon even lekker samen wandelen en praten over ons nieuwe huis”, reageert hij.
Als ik mijn vriend nog eens goed aankijk, weet ik wat hij bedoelt: zullen we nog wat Pokemons vangen?

Daar gingen we dan. Beiden met ons mobiel in de hand. Mijn vriend op zoek naar nieuwe Pokemons en ik moest drie keer weglopen bij de Pokemons op mijn scherm, want dan kon ik Pikachu vangen. En als er dan zo’n Pokemon in de buurt was, moest je stilstaan om ‘m te vangen. Daar stonden we dan, midden op de weg met een mobiel in onze hand, dom te swipen over ons scherm.

Natuurlijk lukte het vangen bij mij niet in één keer, wat er uiteindelijk in resulteerde dat ik mijn telefoon aan mijn vriend gaf. De irritatie dat het mij niet lukte, maakte langzaamaan plaats voor schaamte. We hadden totaal geen gesprek meer, liepen alleen maar te staren naar het domme scherm en zaten in spanning af te wachten tot onze telefoon weer ging trillen. Ik was er klaar mee.

Voordat ik de app had gedownload, had ik al een vrij uitgesproken mening over dit spel en na het gespeeld te hebben deel ik die mening nog steeds. Ik vind het een geniaal, vernieuwend spel, maar ergens is het ook kansloos. Naast dat je nog steeds naar een scherm koekeloert ben je wel meer buiten. Daarnaast geloof ik ook zeker dat er een sociaal aspect in zit, alhoewel je elkaar amper zult aankijken als je communiceert.

En toch ben ik blij dat Pokemon Go in ons leven is gekomen. Zo wilde mijn vriend voorheen ’s avonds nooit een wandeling maken, zo wil hij nu elke avond met gemak een uur wandelen. Iets dat ik altijd al heerlijk vind, maar ik denk dat mijn vriend er nu een nieuwe hobby bij heeft: Pokemon Go en daardoor wandelen. Ik zeg: een win-winsituatie.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (2)

  1. Molss

    woensdag 20 juli 2016 om 19:24

    Ow jemig dit verhaal had ik kunnen schrijven zo herkenbaar ????????

  2. Molss

    woensdag 20 juli 2016 om 19:25

    Ik weet niet wat die ???????? Daar deden ????

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   4

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0