NIVEA

woensdag 21 januari 2015   /   1

Nadat ik mijn frustraties had geuit bij mijn moeder, zei ze rustig: ken je NIVEA al? Ik zat haar een paar seconden verwonderd aan te kijken. Natuurlijk ken ik NIVEA, althans het merk. Maar heeft zij het afgelopen half uur wel naar mijn pleidooi geluisterd? Het enige waar ik op dat moment behoefte aan heb is een beetje medeleven. Als ik haar nog steeds vragend aankijk zegt ze: NIVEA staat voor Niet Invullen Voor Een Ander. Het kwartje begint langzaam te vallen.

Heb je die al gebeld? Wanneer ga je sporten? Moeten we anders een planning maken? Ik weet het, ik ben een ster om alles voor iemand anders in te vullen. En zeker voor mijn vriend. Ik bedoel ik ken hem al zolang, ik weet inmiddels toch wel wat hij denkt, bedoelt en wilt. Maar goed het feit blijft natuurlijk dat je het nooit zeker weet. Iemand kan van gedachten veranderen of andere prioriteiten hebben. Het enige wat je dan kunt doen is praten en vragen. Laat het nu net zo zijn dat mijn vriend niet een hele grote prater is. En ik er een ster in ben om voor andere te denken.

Ik ben dus zo’n invuller. Alhoewel ik er zelf helemaal niets mee opschiet, het kost alleen maar tijd en energie, vind ik het geen slechte eigenschap. Ik vul het in vanuit mijn interesse in de medemens, ik wil juist anderen graag helpen. Het is alleen wel handig om deze eigenschap gedoseerd te gebruiken en dus meer NIVEA toe te passen.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Sylvia

    zaterdag 7 februari 2015 om 19:49

    Oef, akelig herkenbaar, ik heb het van mijn moeder geërfd 😉

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0