#OHMYBOOKATHON organiseren is 5 keer gaaf

zondag 19 juli 2015   /   4

Work, interact, write, repeat. En tussendoor wat lezen. Een gemiddelde dag tijdens de #OHMYBOOKATHON, ik houd er van. De hectiek en drukte die het af en toe met zich meebrengt zorgen er voor dat ik optimaal presteer. En de interactie en deelnemers zorgen voor een glimlach op mijn gezicht die niet meer verdwijnt. Helemaal als ik bedenk dat we meer dan het dubbele aantal deelnemers ten opzichte van vorig jaar hebben. Vandaag vertel ik jullie waarom het zo geweldig is om de #OHMYBOOKATHON te organiseren.

1. Interactie

Hoeveel seconden doet iemand over één pagina? Welk boekgenre is favoriet onder de deelnemers? En bevindt er een goddelijkheid in iemands bed waardoor hij/zij afgeleid van het lezen kan worden? Een paar vragen die al snel beantwoord zijn via social media. De gekke, leuke en interessante gesprekken die ik voer met deelnemers zijn onbetaalbaar en zeker het allerleukste aspect aan de #OHMYBOOKATHON.

2. Enthousiasme

De reacties van de deelnemers zijn echt geweldig. Het enthousiasme springt er vanaf. Net zoals de deelname aan de challenges. Er verschijnt al een glimlach op mijn gezicht als ik zie hoeveel foto’s worden geplaatst voor de book spine poetry of als je ziet hoeveel reacties op de polls komen. Geweldig! Hiervoor doe je het. Het is niet alleen mijn enthousiasme voor de #OHMYBOOKATHON, maar vooral het enthousiasme van de deelnemers.

3. Creativiteit

Het leukste, voorafgaand aan de #OHMYBOOKATHON, zijn de brainstorms. Samen met de andere redactieleden steken we onze creatieve breinen bij elkaar om het event vorm te geven. Het ene na het andere gekke idee komt op.Daarnaast doen we zelf ook mee aan de challenges om de deelnemers een duw in de goede richting te geven. Die creatieve spirit vind ik te gek, alleen hiervan word ik al vrolijk.

 

4. Aandacht voor lezen

Het doel dat we met Oh My Book voor de #OHMYBOOKATHON voor ogen hebben vind ik super en daar sta ik zelf ook helemaal achter. Lezen is leuk, sociaal en gezellig. Bij mij is het met de paplepel ingegoten, maar dat is natuurlijk niet bij iedereen zo. Vandaar dat ik mensen wil motiveren en inspireren, ze wil laten ervaren hoe ik lezen ervaar. Vandaar dat ik ook schrijf voor Oh My Book.

5. Samenwerking met uitgeverijen

De winacties die wij opzetten kan natuurlijk niet zonder de uitgeverijen. Het is echt ongelooflijk hoeveel mooie prijzen wij mogen weggeven tijdens de #OHMYBOOKATHON. Eerlijk gezegd sta ik er elke keer weer versteld van. Zulke samenwerkingsverbanden zijn natuurlijk super, samen breng je op een leuke en ongedwongen manier het lezen onder de aandacht.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (4)

 1. Rensina Steursma

  zondag 19 juli 2015 om 10:50

  Dit is het tweede jaar dat ik nu meedoe met jullie challenge en heb mijn eerste boek inmiddels uit. Ik vind de challenge echt leuk, want zo neem ik echt de tijd voor mijn boeken.
  Want normaal kom ik er nooit echt aan toe of vind ik iets anders leuker om eerst te doen.
  Mooi om te lezen wat jij ervan vindt!
  Groetjes, Rensina

  • Barbara Kuiper

   zondag 19 juli 2015 om 10:55

   Wat gaaf om te horen, want dat is precies ook het idee: aandacht voor lezen. En dat kan natuurlijk op meerdere manieren worden opgevat. Dank je voor je leuke reactie!

 2. marjolein

  zondag 19 juli 2015 om 12:50

  Wat gaaf zeg! Lijkt me zeker leuk om te organiseren en daarnaast zijn boeken sowieso ontzettend leuk om te lezen x

  • Barbara Kuiper

   zondag 19 juli 2015 om 13:23

   Is het ook echt, als je een keer de kans krijgt zou ik die met beide handen aanpakken :D!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   3

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0