#OHMYBOOKATHON

zondag 12 juli 2015   /   2

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zo ver, de #OHMYBOOKATHON gaat van start. Zes dagen alleen maar lezen, lezen, lezen. Daarnaast wordt op de website van Oh My Book elke dag een inspirerend artikel geplaatst, maak je kans op te gekke prijzen en kun je deelnemen aan de Twitterchats. En dit alles organiseer ik samen met de meiden van Oh My Book, hoe gaaf!

De #OHMYBOOKATHON is een readathon. Een online event waarbij het de bedoeling is om in korte tijd zoveel mogelijk boeken te lezen. Elk jaar organiseren wij van Oh My Book een leesmarathon om het lezen te stimuleren. Het sociale aspect van het event is bijna net zo belangrijk als het lezen zelf. Je stimuleert, motiveert en inspireert elkaar een week lang. Daarnaast geven wij nog een extra duwtje in de goede richting met leessprints en zorgen wij voor de nodige afleiding op social media en onze website.

Quote 1

Leesplezier

Met de #OHMYBOOKATHON willen wij aantonen dat lezen leuk, gezellig en sociaal kan zijn. Door het lezen meer onder de aandacht te brengen willen wij mensen stimuleren en motiveren om een boek te pakken en te lezen. Daarnaast kan het helpen om uit je leesdip te komen en kan het je Reading Challenge een boost geven. Maar bovenal is het gewoon erg leuk om te organiseren en doen we het voor de geweldige reacties die wij hierop krijgen.

Motivatie & inspiratie

Elke dag word je met een inspirerend en motiverend artikel op Oh My Book gewekt. Daarnaast wordt er om 11:00 uur voor afleiding gezorgd in de vorm van een challenge en kun je om 13:00 uur meedoen aan winacties. Daarnaast organiseren wij op vrijdag 17 juli, zondag 18 juli en dinsdag 20 juli de #OHMYBOOKATHON Twitterchat. Van 19:00-20:00 uur kunnen we ons ontladen en opladen via Twitter en elkaar tips en updates geven. Zodat je om 20:00 uur weer gemotiveerd verder kunt lezen.

#OHMYBOOKATHON Statistieken

Hoeveel boeken zijn er in totaal gelezen? Wat is het gemiddelde cijfer dat wij geven aan de gelezen boeken? Hoeveel boeken zijn digitaal gelezen? Hoe leuk is het om al deze gegevens in een infographic te zien. Daarom hebben wij een korte vragenlijst: gelezen boeken tijdens de #OHMYBOOKATHON, samengesteld op de ohmybookathon website. Elke keer als iemand een boek heeft uitgelezen kan hij/zij dat formulier invulen.

Wij hebben er zin in, jullie ook?

Aanstaande donderdag 16 juli gaat de #OHMYBOOKATHON weer van start. Schrijf je nu in!

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (2)

 1. Marjolein

  maandag 13 juli 2015 om 07:20

  Wat super leuk zo’n marathon! Ben heel benieuwd naar de artikelen x

  • Barbara Kuiper

   donderdag 16 juli 2015 om 14:45

   Is ook erg leuk om te organiseren en om er aan deel te nemen. Heb jij je ook ingeschreven?

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0