Opruimwoede: hallo, kledingcrisis en shopdrang

zondag 5 juli 2015   /   0

‘Dit kan ik wel bewaren voor als we gaan klussen. Oh, en dit is perfect voor zondagen.’ Mijn meneer en ik zitten op de grond omringd door kleding in mijn slaapkamer. We hebben stapeltjes gemaakt: kan weg, blijft, twijfelgeval, kluskleding, relax-kleding, kleding voor het werk, kleding die misschien mijn zusjes willen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als ik zijn hoofd zie betrekken, nadat alle stapeltjes behalve de kan weg blijven groeien, weet ik dat ik het kan schudden. ‘Babs, je hebt inmiddels wel genoeg kluskleding’.

Ik kan me dit nog goed voor de geest halen. Inmiddels zes jaar geleden. Het moment dat we gingen samenwonen. Mijn meneer had het goed bekeken en stelde me direct voor een ultimatum: of de kleding of ik eruit. Natuurlijk heeft hij dat niet echt gedaan, we waren helemaal hoteldebotel in die tijd, maar hij is wel de oorzaak geweest dat ik afscheid moest nemen van de helft van mijn kleding. Afstand doen van kleding, blijk ik bijzonder moeilijk te vinden.

Ik heb altijd een goed excuus om kleding niet weg te gooien. Dat kan ik nog voor andere doeleinden gebruiken. Daar zit emotionele waarde aan. En stel je voor dat ik ooit nog eens mijn eigen kleding lijn begin, hoe gaaf is het dan om al die vintage stoffen te gebruiken. Of als ik één of ander geniaal DIY-project bedenk waar ik stofjes voor nodig heb, hoe handig! Wie wat bewaart heeft wat. Mijn motto.

Na zes jaar ben ik daar op terug gekomen. Wie wat bewaart heeft een kleedkamer vol met ongedragen kleding. Wie wat bewaart heeft geen idee meer wat er allemaal in haar kleedkamer hangt. En wie wat bewaart heeft een vriend die denkt dat ze de wereld aan kleding heeft, dus dat ze niet zo moet overdrijven met haar: ‘ik heb niets om aan te trekken’.

Afgelopen week heb ik dan eindelijk de knoop doorgehakt. Samen met mijn meneer ben ik onze kleedkamer doorgegaan. Met als resultaat: ruim vier vuilniszakken vol kleding, een halve vuilniszak met tassen en een vuilniszak boordevol schoenen. Ik ben trots. Vaarwel verzamelwoede, maar ook hallo kledingcrises en welkom shop-drang. In ieder geval hoor ik mijn meneer nu niet meer zeggen: ‘hou op met zeuren, je hebt genoeg kleding’.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0