Oude-nieuwe hobby: sporten

vrijdag 7 februari 2014   /   2

Sinds 2014 heb ik er weer een oude-nieuwe hobby bij. Inderdaad een oude-nieuwe. Elk jaar, meerdere keren in de maand en elke maandag van de week neem ik mij voor om meer te gaan sporten. Met zo’n duur sportabonnement ben ik het eigenlijk wel verplicht. En wie wil nu niet bikiniproof over het strand paraderen en in een te mooi jurkje er slank uitzien? Ik in ieder geval wel en al helemaal met twee bruiloften in het vooruitzicht!

Dus vanaf 2014 probeer ik drie keer in de week ongeveer een uur per keer te sporten. Genoeg zou je zeggen toch? Niet dus. Bij een afspraak met de sportinstructeur kreeg ik te horen dat als ik vet wilde verbranden ik cardio moest gaan doen en dat de vetverbranding pas na twintig minuten echt op gang kwam. Fijn als je nagaat dat ik ongeveer een half uur per keer cardio doe. Ik dacht, beter gezegd hoopte, dat als ik een paar keer per week mijn gezicht in de sportschool liet zien, een beetje cardio deed en verder toestellen om mijn spieren te trainen, het wonderen zou doen mijn lichaam. Maar goed dat zet dus totaal geen zoden aan de dijk! 

afvallen

Samen met de sportinstructeur heb ik mijn schema  helemaal omgegooid, inmiddels ben ik meer dan anderhalf uur per keer zoet in de sportschool. En dat drie keer in de week! Ik begin met tien minuten hardlopen, mijn warming-up. Vervolgens doe ik alle toestellen voor mijn spieren en tot slot mag ik mij nog minimaal drie kwartier uitsloven op de cardio apparatuur. Dit houd ik alweer drie weken vol en eerlijk gezegd valt het best wel mee. Een kleine kanttekening daarbij is dat ik op het moment ’s ochtends kan sporten. Dat betekent: lekker rustig, geen confrontatie met perfecte lichamen a la Doutzen Kroes en de rest van de dag bruis ik van de energie. 

Wat heb ik mij in hemelsnaam op de hals gehaald! Fanatiek sporten, drie keer in de week en dan ook nog eens dik anderhalf uur per keer. Gelukkig schijnt het dat je sporten kunt gaan missen, zelfs ik. Het is vaker  voorgekomen dat mensen, die niet van sporten houden, na twee à drie maanden baalden als ze een keer moesten overslaan. Daar houd ik mij dan maar aan vast. Het duurt nog even voordat ik zolang aan het sporten ben, maar als ik in maart aan het werk ga heb ik mij alweer anderhalve maand  uitgesloofd in de sportschool. Ik ben wel benieuwd hoe het zal gaan als ik met mijn nieuwe job begin en ’s avonds moet sporten, maar dat zijn zorgen voor later.

Na de sportieveling uithangen is de volgende stap: gezonder eten. Gelukkig heb ik met de bruiloften op de planning een duidelijk doel voor ogen.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (2)

  1. Stephanie

    vrijdag 7 februari 2014 om 12:21

    Bijna vijf uur per week in de sportschool! jij bent goed bezig, Babs! En als jij straks weer aan het werk bent, is het alweer langer licht buiten. Dus dan is het weer een stuk makkelijker om nog even naar de sportschool te gaan. Dat sporten volhouden gaat helemaal goed komen. En anders snel overstappen op twee keer per week! 😉

  2. Wanda

    maandag 10 februari 2014 om 20:35

    Goed bezig hoor! Ik sport ook veel liever ’s ochtends dan ’s avonds maar ja, als je werkt dan wordt dat een stuk lastiger. En ja, je moet best wel veel doen wil je er iets van merken…

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0