Ouwe snoeperd

woensdag 4 maart 2015   /   0

Maandag ga ik weer beginnen, zeg ik al kauwend op een nootje tegen mijn vriend. Als ik zijn fronsende blik zie, ga ik verder: dan is het snoepen afgelopen, alleen maar gezonde tussendoortjes en ik ga weer meer sporten. Er verschijnt een glimlach op zijn gezicht, hij kent mij langer dan vandaag. Vol enthousiasme begin ik elke maandag met gezond eten en om ongeveer 11.00 uur ’s ochtends is het goede voornemen allang weer uit zicht.

Gezonder eten en meer sporten. Twee goede voornemens die elk jaar weer op mijn lijstje verschijnen, beter gezegd elke dag begin ik weer vol goede moed. Zo ook in 2015. Alleen lijkt dit jaar een beter jaar te zijn. Tot nu toe heb ik, op één keer na, twee keer per week gesport. En echt, als ik in een bepaalde houding ga staan, dan zie je merkbaar verschil. Daarnaast ben ik vanaf deze week zelfs gaan hardlopen met Evy. Ik geloof echt dat zij mijn beste vriendin gaat worden.

Eten is ook een maatje van mij. Als ik aan het stressen ben voor een examen gaat er zo een reep chocola in. Of als ik een hoofdstuk in mijn kop aan het stampen ben, dan is die zak snoepjes zeer welkom om mijn suikergehalte op pijl te houden. Ik ben een ouwe snoeperd en het duurt een eeuwigheid voordat ik ooit eens misselijk word. Jammer genoeg heb ik niet de juiste genen die ervoor zorgen dat ik kan eten wat ik wil zonder een grammetje aan te komen. Daarom ben ik op zoek naar lekkere, verantwoorde en suikervrije tussendoortjes. En ik moet zeggen dat het, op de laatste twee weken, ook nog eens goed gaat. Ik snoep veel minder.

Koekiemonster

Laatst kwam ik een recept voor havermoutkoekjes zonder suiker op de website Uit Paulines Keuken tegen. Echt een aanrader! Hieronder het recept waar ik mijn eigen twist aan heb gegeven.

Ingrediënten 12 stuks
2 bananen
100 gr havermout
1 handje walnoten gehakt
1 handje cashewnoten gehakt
1 handje pecannoten gehakt
25 gr cranberry’s
20 gr kokosvet
kaneelpoeder

Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
2. Prak de bananen in een grote kom met een vork of staafmixer.
3. Meng de havermout door de geprakte bananen en voeg vervolgens de noten en cranberry’s al scheppend toe.
4. Laat het kokosvet smelten en giet dit door het deeg.
5. Bekleed de bakplaat met bakpapier en maak van het deeg kleine hoopjes die je platdrukt met een lepel.
6. Bak de koekjes ongeveer 18 minuten in een voorverwarmde over.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0