Ouwe snoeperd

woensdag 4 maart 2015   /   0

Maandag ga ik weer beginnen, zeg ik al kauwend op een nootje tegen mijn vriend. Als ik zijn fronsende blik zie, ga ik verder: dan is het snoepen afgelopen, alleen maar gezonde tussendoortjes en ik ga weer meer sporten. Er verschijnt een glimlach op zijn gezicht, hij kent mij langer dan vandaag. Vol enthousiasme begin ik elke maandag met gezond eten en om ongeveer 11.00 uur ’s ochtends is het goede voornemen allang weer uit zicht.

Gezonder eten en meer sporten. Twee goede voornemens die elk jaar weer op mijn lijstje verschijnen, beter gezegd elke dag begin ik weer vol goede moed. Zo ook in 2015. Alleen lijkt dit jaar een beter jaar te zijn. Tot nu toe heb ik, op één keer na, twee keer per week gesport. En echt, als ik in een bepaalde houding ga staan, dan zie je merkbaar verschil. Daarnaast ben ik vanaf deze week zelfs gaan hardlopen met Evy. Ik geloof echt dat zij mijn beste vriendin gaat worden.

Eten is ook een maatje van mij. Als ik aan het stressen ben voor een examen gaat er zo een reep chocola in. Of als ik een hoofdstuk in mijn kop aan het stampen ben, dan is die zak snoepjes zeer welkom om mijn suikergehalte op pijl te houden. Ik ben een ouwe snoeperd en het duurt een eeuwigheid voordat ik ooit eens misselijk word. Jammer genoeg heb ik niet de juiste genen die ervoor zorgen dat ik kan eten wat ik wil zonder een grammetje aan te komen. Daarom ben ik op zoek naar lekkere, verantwoorde en suikervrije tussendoortjes. En ik moet zeggen dat het, op de laatste twee weken, ook nog eens goed gaat. Ik snoep veel minder.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   3

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0