Over een andere boeg

vrijdag 11 januari 2013   /   4

Hoppa, afwijzing nummer zoveel is binnen! Mijn cv is aansprekend, maar helaas heb ik te weinig ervaring of bezit ik niet de juiste skills. Natuurlijk is het weer een domper. Mijn personal branding kit heb ik toch aardig compleet, als je het mij vraagt. Wat kan ik nog meer doen? En aan werkervaring kom ik op deze manier niet. Aangezien, bij de pakken neerzitten niet echt mijn ding is, is het tijd voor plan B.

 

Van jongs af aan heb ik meegekregen dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. Als je iets wil dan zorg je dat je het krijgt. En zeggen dat je iets niet kan is NOT DONE! Eerst proberen, je zult zien dat je veel meer kan dan jezelf denkt. Met deze positieve instelling heb ik twee nieuwe doelen voor mezelf bedacht: meer werkervaring opbouwen en meer skills kunnen toevoegen op mijn cv.

 

Waar een wil is, is een weg

Na drie maanden solliciteren, regelmatig dezelfde afwijzingen krijgen en mijn cv steeds meer geperfectioneerd te hebben, kan ik concluderen dat ik in een vicieuze cirkel zit. Daarom heb ik bedacht dat het tijd is om out of the box te denken. Als je dat heel letterlijk neemt is er natuurlijk de optie omscholing. Ik geloof dat je goud geld kan verdienen in de techniek, laat dat nu net niets voor mij zijn. Maar als ik mijn skills wil aanvullen is het wel een optie om een cursus te volgen. Na een paar dagen zoeken, tien keer alles doorgelezen te hebben en er nog een nachtje over geslapen te hebben sta ik ingeschreven voor de cursus ‘schrijven voor het web’ bij het NTI. Stap één is genomen! Om meer werkervaring op te doen zijn er twee opties, namelijk: stagelopen en vrijwilligerswerk. In eerste instantie dacht ik dat vrijwilligerswerk voornamelijk bestond uit het rondbrengen van koffie en ouderen vergezellen. Maar niets is minder waar. Ik heb inmiddels al twee sollicitaties, met betrekking op mijn vakgebied, de deur uitgedaan!

 

Frisse moed

Mijn ouders hebben bovenstaande opties al meerdere malen genoemd. Aangezien ik graag mijn eigen pad bewandel en ontzettend eigenwijs ben heb ik er tot nu toe niets mee gedaan. Ik wilde gewoon zoveel mogelijk solliciteren en zo snel mogelijk weer een baan hebben. Waar ik inmiddels achter ben is dat je niet zeven dagen per week kan solliciteren of minimaal tien sollicitaties per week kan versturen. Gewoonweg omdat het aanbod er niet is, maar ook omdat je niet 24/7 creatief kan zijn in het solliciteren. Nu ik eindelijk out of the box ben kan ik wel een gat in de lucht springen. Eindelijk ben ik uit die steeds maar kleiner wordende cirkel, heb ik meer energie en kan ik met frisse moed mijn zoektocht naar een baan een vervolg geven.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (4)

 1. T van Tilburg

  vrijdag 11 januari 2013 om 17:44

  Beste Barbara,

  het ziet er allemaal super uit. Ook uit deze site blijkt dat je veel in je mars hebt. De arbeidsmarkt is gewoon erg erg moeilijk momenteel. Misschien zelfstandig iets ondernemen?

  Uit jouw gegevens blijkt eigenlijk niet (direct) in welke regio je werk zoekt. Misschien het vermelden waard.

  groeten uit het zonnige zuiden
  T van Tilburg
  http://www.partybord.nl

 2. Eelco van Loon

  vrijdag 11 januari 2013 om 18:53

  Mooi om te lezen! Heel herkenbaar…
  Volgens mij moet jij je gewoon inschrijven bij de KVK, en als freelance web schrijfster aan het werk gaan;) Naast het doen van vrijwilligerswerk / part-time werk uiteraard….De skills heb je namelijk al wel ook al zien bedrijven dat (nog) niet…

  Veel succes de komende maanden!

 3. Barbara Kuiper

  vrijdag 11 januari 2013 om 22:56

  Dank voor de leuke reacties! T van Tilburg, goede tip, daar ga ik gelijk naar kijken het weekend. Ik woon overigens in Heerenveen, maar reizen vind ik geen probleem!

  Groeten,
  Barbara

 4. Niels de Vries

  zaterdag 12 januari 2013 om 16:13

  Ben benieuwd wat je allemaal gaat leren de komende tijd! Misschien steek ik er ook nog iets van op.

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0