Persoonlijk logo

maandag 13 januari 2014   /   2

Representatief, herkenbaar en Barbara, dat moest mijn logo zijn. Toen ik besloten had om mijzelf als merk  te profileren op het internet, was het meteen duidelijk: ik wil een eigen logo met bijbehorende huisstijl.

Ik kan aardig overweg met een aantal ontwerpprogramma’s en ik heb genoeg ideeën, maar een mooi logo ontwerpen is (nog) niet aan mij besteed. Gelukkig heb ik een lief vriendje, Niels de Vries, die de meest mooie ontwerpen creëert, dus dat kon ik wel aan hem overlaten. Na een brainstormsessie is hij aan de slag gegaan en heeft hij mij trotse eigenaar van mijn logo gemaakt. Aangezien ik de laatste tijd vaak de vraag krijg waar mijn logo voor staat, leek het mij leuk om dit met jullie te delen.

logo

Betekenis persoonlijk logo

Mijn logo staat voor wie ik ben. Zoals jullie vast gezien hebben bestaat mijn logo uit een hartje en een ruit. Oftewel mijn zachte, lieve en sociale kant en mijn scherpe, rechtdoorzee en vooruitstrevende kant. De figuren staan met elkaar in verbinding, maar laten elkaar ook op bepaalde punten los. Dat kan gerelateerd worden aan het feit dat ik zowel een teamplayer als zelfstandige werker ben. Ik vind het prettig om geprikkeld te worden door collega’s, maar ik houd er ook van om af en toe te knallen met mijn eigen werkzaamheden. Daarnaast toont het logo dat ik niet de gemakkelijkste weg kies, maar wel mijn eigen pad bewandel en niet afwachtend ben. Het logo is in mijn ogen vrouwelijk, krachtig, herkenbaar en sterk.

Ook is er nagedacht over de kleur van mijn logo. Voor mijn logo is (rood)paars gebruikt om het een warme en levendige uitstraling te geven. Daarnaast staat de kleur paars voor onder andere: wijsheid, onafhankelijkheid, kracht, intuïtie en emotie. Vijf eigenschappen waar ik mijzelf goed in kan vinden. Ik ben iemand die haar eigen boontjes dopt, voor zichzelf zorgt en op haar gevoel afgaat.

Natuurlijk ben ik erg benieuwd of mijn uitleg overeen komt met wat jullie dachten bij mijn logo. Laat het mij weten door een berichtje achter te laten!

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (2)

 1. Mama

  maandag 13 januari 2014 om 18:37

  Zeker herkenbaar, met veel zelfkennis en goed doordacht tot een mooi geheel gemaakt!

  Knuffel, mama

 2. Elmara

  maandag 30 mei 2016 om 16:51

  Hallo Barbara,

  Via een google-search kwam ik op jouw persoonlijke website. Je uitleg heb ik bewust niet gelezen (dat doe ik als ik dit bericht bijan heb afgetypt). Voor inspiratie voor mijn eigen huisstijl en logo was ik opzoek naar logo’s van anderen. De jouwe viel me direct op, en ik was benieuwd wie of wat er achter zat. Dat het een persoonlijk logo is vind ik des te leuker.

  Mijn interpretatie van je logo:
  De kleur valt direct op. Paars, zonder verloop. Paars betekend feminisme, compromis, en het betekend zowel luxe en als lijden. Althans, purper staat voor luxe. Maar dat is net niet de kleur volgens mijn beeldscherm. Feministisch doet me hier, in combinatie met de rest van je logo meer aan vrouwelijk denken. compromissen maken vind ik daar ook onder te passen.
  Daarna vallen de vormen op. Er zit een hart in, en een ruit. Overigens zag ik ook een omgekeerde B en een K. Hart staat voor gepassioneerd zijn, en niet bang zijn om dat uit te dragen. Voor mij betekend het ruitje dat je transparant bent. Maar ik associeer er ook spel, wiskunde en techniek mee. Passie en transparantie vloeien in elkaar over, dus zijn beide onderdelen van jou.
  Het zijn zeer strakke simpele lijnen. Wat die lijnen betekenen is het enige belangrijke. Het is ongecompliceerd, of iniedergeval te versimpelen zodat iedereen het begrijpt. De manier waarop de tekenen in elkaar overlopen doen me ook denken aan een keltische knoop.
  Wat ik mooi vind aan je logo is dat het zo simpel is dat je het in het klein overal bij kan zetten. Het is niet alleen een logo maar ook een tag, of een paraaf.

  Dus een vrouwelijke, zelfbewuste, open vrouw die communicatie belangrijk vind, en die haar hart en passie uitdraagt aan de wereld.

  (leest je berichtje)

  De pijlen had ik er niet in gezien. Maar na het lezen zie ik ze zeker zitten. Ik kan me niet voorstellen dat andere mensen dat niet zien, leuk detail. In je uitleg kan ik me wel vinden.

  Hoe kwam je op dit idee van het logo, en hoe lang heb je er op zitten knutselen?

  Groetjes,

  Elmara

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0