Pinterest cv

donderdag 13 december 2012   /   0

Mijn sleutel tot succes: OPVALLEN. Na mijn persoonlijke website, twitter pagina, facebook account en LinkedIn profiel heb ik nu ook een Pinterest cv. Mijn personal branding toolkit wordt steeds uitgebreider en daardoor completer. En ik moet zeggen dat ik best tevreden ben. Wie ben ik, wat heb ik gedaan en wat vind ik leuk kan je in één oogopslag zien. 

 

Vele blogs had ik al gelezen over het Pinterest cv fenomeen en als communicatieadviseur kon ik natuurlijk niet achterblijven. Ook al schrijf ik graag, ik weet dat een foto meer kan zeggen dan duizend woorden. Ik denk dat dit ook het geval is bij een Pinterest cv. Je eerste indruk wordt gevormd door de afbeeldingen en het kleurgebruik. Daarna, als het je aanspreekt, kan je de moeite nemen om je verder te verdiepen in de persoon achter het cv.

Vastpinnen

Net als ik heb je waarschijnlijk al tientallen blogs gelezen over de voordelen van een Pinterest cv en over hoe je het beste eentje kan maken. Wat mij opviel was dat het maken van een cv op Pinterest zo gemakkelijk leek, maar ik moet eerlijk bekennen dat het mij wat tegen viel. Misschien ben ik wel te perfectionistisch. Daarom wil ik een tweetal tips geven, waar ik zelf tegenaan liep.

 

1. Teken je Pinterest cv uit
Ga uit van acht plaatjes per rij. Als je dat gedaan hebt, begin dan met het uploaden van het plaatje dat rechts onderin staat op je uitgetekende versie. En werk dan van links naar rechts.

 

2. Pins kan je niet verplaatsen
Dat wist je waarschijnlijk al. Maar toch elke keer dat je weer begint aan je cv vervloek je Pinterest dat deze mogelijkheid er niet is. Hoe gemakkelijk zou dat het maken! Zelfs al teken je het uit dan kunnen de afbeeldingen nog gaan schuiven. Dit heeft te maken met de grootte van de afbeeldingen. Kijk dus tijdens het uploaden van de foto’s hoe het eruit komt te zien.

 

3. Hulpjes
Wil je mooie afbeeldingen plaatsen, bijvoorbeeld van je website? Ga dan naar http://pinstamatic.com/#website. En als je een mooie afbeelding wilt hebben met een tekst erop, ga dan naar http://www.pinwords.com/.

 

Nu is het voor mij wachten op de volgende ontwikkeling en trend waar ik weer aan kan meedoen.

 

Bekijk hier mijn Pinterest cv

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0