Proefwerkdag

donderdag 25 augustus 2011   /   1

Ruimschoots op tijd vertrek ik vanuit het hoge Noorden naar Midden Nederland. Te laat komen op mijn eerste werkdag is natuurlijk geen optie. Daar ga ik dan, met de tomtom miep op de achtergrond en de muziek op standje hard . Alle goedbedoelde waarschuwingen van mijn omgeving over files en een te lange reistijd achter me latend. Genietend van de anderhalf uur die ik heb om me voor te bereiden op deze eerste werkdag. Benieuwd naar hoe de dag gaat lopen, of ik mijzelf ben of juist de kat uit de boom kijk en wat ik kan gaan doen. En niet geheel onbelangrijk, hoe zal de kennismaking met mijn nieuwe collega’s verlopen?

 

Eenmaal binnen komt de vriendelijkheid mij tegemoet. Ik word eerst naar de koffieautomaat geleid en na een korte kennismaking met iedereen mag ik ‘aan de slag’ gaan. Best spannend. Je komt daar voor het eerst een dagje meedraaien en gelijk mag ik een website doornemen en bekritiseren. Het voelt aan alsof ik een proefwerk moet maken. Zal ik slagen voor de proef of niet? Zal ik goede ideeën hebben die passen bij het bedrijf? Of ben ik juist te kritisch? Op dat moment heb ik het gevoel dat de spanning alsnog komt, maar eenmaal bezig is dat gevoel snel verdwenen. Ik krijg een korte uitleg over de verschillende sites en systemen en een eerste indruk over wat er van mij wordt verwacht.

 

Moe maar voldaan en vol van alle informatie die ik heb gekregen, ben ik de auto ingestapt en rijd ik weer terug. Anderhalf uur te gaan voordat ik weer thuis ben, dat betekent negentig minuten om alle indrukken van deze dag te verwerken. Natuurlijk wil ik mijn verhaal ook kwijt aan anderen, ik popel om alle belevenissen in geuren en kleuren te vertellen. Aangezien mijn vriend tot laat moet werken heb ik een eetafspraak bij mijn mams gemaakt. Zij kan alles, vers van de pers, als eerste aanhoren.

 

De dag is voorbij gevlogen. Ik heb de creatieve en resultaatgerichte sfeer kunnen proeven. Heb kennis opgedaan van verschillende opdrachten. En mijn nieuwe collega’s ontmoet. Het is nu wachten op 1 september, maar na mijn proefwerkdag heb ik nog meer zin om te beginnen!

 

Monster Column – Barbara Kuiper

 

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

 1. Maaike Kuipers

  donderdag 25 augustus 2011 om 13:25

  He Barbara,

  Ik heb je column gelezen. Kan me goed voorstellen dat het spannend is bij een nieuwewerkgever. Bij mij rijzen de gedachten dan op als: `an ik het wel? Doe ik het goed? Wat vinden ze van me? Hoe begin ik hier ooit aan? etc.

  Hoop dat je eerste weken/dagen goed gaan en dat he je bevalt en da je baas daar ook zo over denkt. Wel lang reizen trouwens. Mijn maximum is een uur…

  succes!

  Maaike Kuipers

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   3

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0