Rimpels, jaartje ouder en gelukkiger dan ooit

woensdag 15 april 2015   /   4

‘Volgende week is het zo ver’, zegt mijn vader aan de andere kant van de lijn.
‘Dan word je alweer 28 jaar’.
Even begin ik aan mezelf te twijfelen, ik word toch 27?
‘Ho even’, hoor ik mijzelf zeggen.
‘Doe er maar een jaar vanaf, zo snel ga ik niet richting de dertig.’

Voel je je ook ouder? Als zestien jarige zou ik direct ja geschreeuwd hebben. Eindelijk mochten we legaal op stap, een drankje nuttigen en had ik voor mijn gevoel meer verantwoordelijkheid. Nu ben ik een jaartje wijzer geworden en dat is prima. Over het algemeen heb ik geen probleem met ouder worden. Maar die extra rimpels en de drempel van dertig die steeds meer in zicht komt, vind ik iets minder geslaagd. Dan heb ik het nog niet eens over de keuzes, verantwoordelijkheden en verwachtingen die bij deze leeftijd komen kijken. En wat dacht je van de vraag: wat wil je nu echt in het leven?

Cupcake

Daar ben ik eerlijk gezegd al jaren over aan het nadenken. Toen ik begin twintig was wilde ik het liefst zo snel mogelijk trouwen en jong moeder worden. Kortom: huisje, boompje, beestje. Als ik daar nu over nadenk krijg ik er de kriebels van. Ik ben nog lang niet klaar om rond te paraderen met zo’n enorme buik en ik heb het geld er nog niet voor over om te trouwen. Ik wil leven, veel reizen, leuke dingen ondernemen en gewoon genieten. Nog niet te veel nadenken over later. Ik wil leven in het hier en nu.

Niet altijd even gemakkelijk. Ik werk 36 uren per week, ben studerende voor het werk, blog voor Oh my book, heb mijn eigen website en een to do-lijstje waar je u tegen zegt. En dan komt die drempel van dertig weer om de hoek kijken. Het is niet dat ik een lijstje heb met wat ik dan bereikt wil hebben, maar toch voelt het alsof je in de volgende levensfase stapt. Alsof je dan iets bereikt moet hebben en een concreet doel voor ogen moet hebben.

En ondanks dat ik dat niet heb ben ik gelukkiger dan ooit. Ik ben gezegend met een lief vriendje, heb schattige lastposten van een katten, een heerlijk huis, lieve familie, vrienden en collega’s en een baan. Meer heb je als 27-jarige niet nodig, toch?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (4)

 1. Gabi

  woensdag 15 april 2015 om 08:58

  Best leuk voor de afwisseling hoor, zo’n kleintje 🙂

 2. Molss

  woensdag 15 april 2015 om 15:00

  Haha herkenbaar! Ik zou zeggen geniet lekker 🙂 en wat heb je een mooie dag uitgezocht om jarig te zijn! Gefeliciteerd en fijne dag! Liefs Molss

 3. Molss

  woensdag 15 april 2015 om 15:00

  Haha herkenbaar! Ik zou zeggen geniet lekker 🙂 en wat heb je een mooie dag uitgezocht om jarig te zijn! Gefeliciteerd en fijne dag! Liefs Molss

 4. Eveline

  woensdag 15 april 2015 om 16:26

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Barbara! Geniet ervan, of je nu 24, 35 of 43 bent. 🙂

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0