Schop onder mijn kont

woensdag 30 september 2015   /   1

Yes, mijn laatste examen voor het werk is in the pocket! Niet meer met mijn neus in de studieboeken, vroeg opstaan en mijzelf schuldig voelen als ik iets anders deed dan leren. Want eerlijk is eerlijk, ik heb echt niet elk vrij uurtje aan het leren besteed. Maar de druk die ik er van had is weg. Het is zelfs zo erg dat ik praktisch niets meer in het weekend doe. Tijd om mijzelf een schop onder mijn kont te geven.

Niet dat ik lui ben. Naast mijn werk, sport ik minimaal twee keer per week, schrijf ik minimaal één artikel voor Oh My Book en ben ik regelmatig op pad met vrienden en vriendlief. Meestal doordeweeks, want als het eenmaal weekend is ga ik in de relax-stand. Het liefst breng ik de dagen door op de bank met een filmpje, boek of de tientallen blogs die ik volg. Genieten!

Het gaat zelfs zo ver dat ik voorstel om het hele huis in mijn eentje schoon te maken, als ik op een doordeweekse dag vrij ben. Het weekend is heilig. Natuurlijk neemt vriendlief daar gretig gebruik van, waardoor ik weer misbruik kan maken van de situatie. Maar eerlijk is eerlijk, ik maak natuurlijk het hele huis schoon, dus het is wel zo lief als vriendlief in het weekend een stapje harder wil lopen.

Gekkenwerk natuurlijk. Ik word in het weekend alleen maar slomer en trager, waardoor er uiteindelijk helemaal niets meer doe. Alhoewel, afspraak is afspraak bij mij. Als ik iets zeg doe ik dat. Maar dat resulteert regelmatig in werken tot in de late avonduurtjes. Daarentegen laat ik de afspraken met mijzelf voor wat het is. Zo heb ik mijn blog al bijna twee volle maanden links laten liggen. Tijd voor actie!

Met deze blog geef ik mijzelf een virtuele schop onder mijn kont. Proost op de vele blogs die mogen komen.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Laura

    woensdag 30 september 2015 om 20:18

    Yeah! You go sis. Het sporten gaat goed, en ik geloof dat je jouw blog ook echt weer gaat oppakken. Daarvoor vind je het schrijven veel te leuk. En na zoveel leren en examens is een pauze natuurlijk helemaal niet erg, dat had je wel verdiend!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0