Social media: de kracht van jezelf zijn

zondag 8 november 2015   /   0

“Hoe ik het voor elkaar kreeg weet ik niet, maar het scheelde een haartje of ik lag plat op mijn smoel op het perron. Ik bleef met mijn hak achter de treden haken, nog net op tijd kon ik mijzelf vastgrijpen aan zijkanten van de deur. Het moet er blijkbaar erg komisch uit hebben gezien, want menigeen kreeg een glimlach op zijn gezicht. Heb ik toch maar mooi wat mensen een happy monday morning bezorgd.”

Met bovenstaande anekdote zet ik mijzelf enigszins in de kijker, maar door er een twist aan te geven vind ik het social media waardig. Als ik naar mijn eigen social media kijk, plaats ik alleen maar content die ik leuk, grappig, herkenbaar of inspirerend vind. Content die ikzelf zou liken, delen of waarop ik zou kunnen reageren. Content die bij mij past, maar waarmee ik mijzelf niet helemaal bloot geef. Gelukkig weet ik beter, alhoewel het komt aardig in de buurt, maar misschien lijkt mijn leven daardoor perfect.

Wie zit er ook te wachten op een filmpje van de ruzie met mijn vriend of op een make-up loze selfie? Ik in ieder geval niet. En zo is het ook net met gesponsorde accounts. Als ik een foto zie van een vaas op een witte achtergrond met verder niets erin of er omheen, zal het mij minder snel aanspreken dan een foto in iemands huis waarin de vaas is opgenomen in het interieur. Volgens mij is het belangrijkste dat de content bij jou en je blog of bedrijf past. Je kan namelijk nog zoveel gesponsord worden, als jij niet achter het product staat of als dat product niet bij jou past, komt de boodschap zeker niet over.

Dus als ik dan kijk naar de media-uitspatting van Essena O’Neill, kan ik alleen maar denken: je hebt het zelf gedaan. Jij bepaalt welke content je deelt, hoe hoog je de lat voor jezelf legt en of je bij jezelf blijft. En eerlijk is eerlijk, als ik foto’s kijk wil ik mijn ogen belonen. Ik wil geïnspireerd worden en natuurlijk moet er ook iets te dromen blijven.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0