Social Media (net)werkt!

woensdag 20 juli 2011   /   1

Overdonderd ben ik! De ene na de andere vriendaanvraag stroomt binnen op Facebook. Mijn cv wordt vaker dan normaal gedownload op LinkedIn. En het bezoekersaantal op mijn website heeft een piek bereikt. Dat alles na mijn bekendmaking als columnist voor de Facebookpagina van Monsterboard. Het blijkt wel, Social Media is dé bron om een groot netwerk op te bouwen.

Een snelle, toegankelijke en daardoor ongedwongen manier om nieuwe mensen te leren kennen. Niemand die ziet hoe zenuwachtig jij bent, als je zoekt naar de juiste woorden. Of die let op jouw lichaamstaal tijdens een kennismaking. Maar niets is minder waar. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende netwerken waarop we ons kunnen profileren. Waarbij je moet nadenken over de toon die je aanslaat en welk netwerk je privé of zakelijk wilt gebruiken. Daarbij krijg ik het Spaans benauwd, als ik een typefout heb ontdekt of als ik mijn mening openlijk heb gegeven. Ik weet het, ik ben ook maar een mens en die maken nu eenmaal fouten. Maar je zult net zien dat een potentiële werkgever jouw profiel bekijkt en daar niet echt gecharmeerd van is. Zeg dan maar dag tegen jouw uitnodiging voor een persoonlijk gesprek en tegen een mogelijke droombaan. Degene die zegt dat Social Media makkelijk bruikbaar zijn tijdens je zoektocht naar een baan, heeft duidelijk geen computer.

Misschien is het wel mijn stukje onzekerheid, bang om fouten te maken en af te gaan als een gieter op het wereldwijde web. Het web waar iedereen mijn virtuele ik kan zien, beoordelen en zelfs kan bekritiseren. Eén ding is mij wel duidelijk, ik ben een perfectionist. Ik wil ervoor zorgen dat ik alle kansen benut die zich voordoen. Ik wil graag leuk , grappig en aardig worden gevonden. En ik wil gewoon een goede indruk achterlaten, maar bovenal mezelf kunnen blijven.

Monster Column – Barbara Kuiper

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Niels de Vries

    donderdag 21 juli 2011 om 14:47

    Super gedaan! Ben heel trots op je, dat je elke week weer inspiratie weet te vinden voor een leuke column! Topper.

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   3

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0