Sollicitatiegesprekken, maar dan anders

dinsdag 28 mei 2013   /   0

Het is half drie, nog een half uurtje en er staat weer een sollicitatiegesprek op de planning. Snel ren ik naar boven om mijn haar en make-up te checken en andere kleding aan te doen. Inderdaad, ik heb niet een één op één gesprek in een kantoortje bij een bedrijf. Deze keer mag ik thuis achter de computer kruipen voor een Skype gesprek. 

 

Afgelopen weken heb ik weer een aantal gesprekken gehad, waaronder een paar sollicitatiegesprekken die anders dan anders waren. Normaal gesproken zit je in een kantoor of vergaderzaal een gesprek te voeren. Nu kon ik een keer thuis blijven en het kennismakingsgesprek via de computer voeren. Daarnaast had ik een dag waar ik kennis maakte met mijn concurrenten.

 

Sollicitatiegesprek via Skype

Vorige week had ik voor het eerst een sollicitatiegesprek via Skype. Wat een gemak! Niet meer uitvogelen waar je heen moet rijden, kijken waar parkeergelegenheid is en uiteindelijk er naar toe reizen. En als je het aandurft, hoef je alleen maar je bovenkleding om te toveren naar nette, verzorgde sollicitatiekleding, want de onderkant zien ze toch niet! Ondanks dat ik in mijn eigen huis het gesprek kon voeren had ik gezonde spanningen. Hoe begin en eindig je het gesprek? Waar houd je je handen? En waar moet je kijken? Gelukkig viel het achteraf allemaal mee. We hebben elkaar gegroet door naar elkaar te zwaaien. En wat betreft mijn handen, die hadden het druk zat, tijdens gesprekken ben ik woest in de weer met handgebaren. Alleen het kijken vond ik soms lastig. Je wilt in de camera kijken, zodat het lijkt alsof je je gesprekspartner recht aan kijkt. Aan de andere kant spiekte ik soms ook om te kijken hoe ik op het beeldscherm eruit zag. Toch heel apart om jezelf zo te zien.

 

Wake-up call

De wake-up call voor ieder bedrijf

Recruitmentdag

Met een afgeladen tas vol met eten, drinken en niet te vergeten mijn wekker ging ik op pad naar de recruitmentdag. In plaats van mijzelf zien, moest ik me hier laten zien. Als (huiswerk)opdracht moest ik een object meenemen waar ik voor sta en dat in een minuut presenteren. Er kwam van alles voorbij, van scheermesjes tot ski’s. Ik  had mijn wekker meegenomen. Ik sta voor tijd en ben de wake-up call voor het bedrijf. De presentatie was super spannend en inspirerend tegelijk. Je presenteert jezelf aan je mogelijke werkgever maar ook tegenover je concurrenten, ik vond het sowieso al apart dat ik nu echt wist wie mijn concurrenten waren. Normaal gesproken weet je alleen maar het aantal! Maar je raakt ook geïnspireerd door de aanpak van de andere sollicitanten. Naast de presentatie hadden we nog een aantal rollenspellen en gesprekken. Tot slot heb ik heerlijk geborreld met mijn medesollicitanten. 

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0