Srprs.me: welcome to the unknown

woensdag 18 maart 2015   /   8

Hoe gaaf zou het zijn: je kiest een weekend dat je weg wilt, als het zo ver is spring je in de auto en op Schiphol kijk je in welk vliegtuig nog plaats is. De kick die je van zulke impulsieve acties krijgt lijkt mij geweldig. En ook enorm spannend. Stel je voor dat je geen slaapplek kunt vinden of dat er niets leuks tussen het aanbod zit? En wat moet je doen als je op plaats van bestemming bent, je hebt natuurlijk niets kunnen voorbereiden…

Omdat de verre reis die ik met mijn vriend heb gepland nog een eeuwigheid duurt (lees: eind van het jaar), gaan wij meer weekendjes weg plannen. Wij houden het natuurlijk nooit vol om zo lang niet uit het dagelijkse leven te stappen. Daarnaast zijn er nog enorm veel steden die wij willen zien, wat gelijk ook het probleem is: de keuze is reuze. Gelukkig stuitten we tijdens onze zoektocht op het nieuwe concept srprs.me.

Srprs.me is een online reisbureau waar je binnen vijf minuten een vakantie naar bestemming onbekend boekt. En dan is het afwachten tot het zo ver is. Je weet nog steeds niet hoe laat je vertrekt, waar je heen gaat en hoe warm of koud het er is. Een week van te voren krijg je een kaart met de temperatuur, de vertrektijd van je vliegtuig en een code. Je geduld wordt enorm op de proef gesteld, want het is natuurlijk de bedoeling dat je pas op het vliegveld de code openkrast.

Wij waren direct verkocht! Je hoeft alleen een weekend te bepalen en te betalen. De vliegtickets en overnachtingen worden voor je geregeld. Ik merkte wel dat ik een beetje last had van ontwenningsverschijnselen. Normaal gesproken ben ik een echte planner en ga ik meteen op zoek naar de hotspots, leuke boetiekjes en must sees van de stad. Omdat we nog in het ongewisse zitten kan dat niet. En dat is misschien ook wel het mooiste aan dit concept, want ik denk dat je meer uitgerust op vakantie gaat. Daarnaast ga je misschien naar een waanzinnig plek die je zelf anders nooit had uitgekozen. Hoe relaxed is dat!

Wat vind jij van een tripje naar bestemming onbekend met sprs.me?

 

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (8)

 1. Niels

  woensdag 18 maart 2015 om 13:31

  Ik heb er super veel zin in! Kan niet wachten om die kaart open te krassen op het vliegveld. Maar we moeten nog even wachten!

  • Barbara Kuiper

   woensdag 18 maart 2015 om 21:12

   Mijn geduld wordt hierdoor goed op de proef gesteld. Maar goed: geduld is een schone zaak…

 2. Laura

  woensdag 18 maart 2015 om 14:51

  Ik ben benieuwd of jullie echt zo lang kunnen wachten! Want jij houd inderdaad van plannen (volgens mij een familietrekje, ik heb het ook!) en dan is het toch wel handig om te weten waar je heen gaat zodat je zeker weten de juiste kleding meeneemt en alle leuke boetiekjes kunt zien.

  Wel echt een heel leuk concept en ik ben erg benieuwd hoe jullie het ervaren! Wie weet gaan Ben en ik dit, als het jullie goed bevalt, ook wel eens doen!

  • Barbara Kuiper

   woensdag 18 maart 2015 om 21:11

   Haha ja ben ook heel benieuwd hoe lang ik het ga volhouden, maar denk dat Niels de kaart gewoon gaat verstoppen… En wil eigenlijk zelf ook wachten tot op het vliegveld, maar goed dat wordt echt een uitdaging!

 3. Lilian

  woensdag 18 maart 2015 om 21:14

  Lijkt me heel gaaf, maar ik denk dat ik het echt niet zou durven! Je weet maar nooit waar je terecht komt..

  • Barbara Kuiper

   woensdag 18 maart 2015 om 21:23

   Dat vind ik nu juist het spannendste en gemakkelijkste, omdat we echt niet konden kiezen uit de waslijst aan steden waar we heen willen!

 4. Sophie

  vrijdag 20 maart 2015 om 15:50

  Wauw dat lijkt me heel gaaf!

 5. Danielle

  dinsdag 24 maart 2015 om 17:14

  Lijkt me heel gaaf, ik probeer vriendje nu nog zo ver te krijgen 😉

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0