Support de supporter

woensdag 22 april 2015   /   1

Als je mij zou vragen voor welke voetbalclub ik ben, is mijn antwoord: PSV. Niet omdat ik zo’n voetbalfanaat ben. Sterker nog ik kijk alleen voetbal als er een leuk feestje wordt georganiseerd zoals tijdens het WK of EK. Aangezien de tweede liefde van mijn vriend deze voetbalclub is, is mijn keuze snel gemaakt. Zijn stemming is gelijk aan het winnen of verliezen van een wedstrijd. Zoals je kunt begrijpen is hij nu in een opperbest humeur, want afgelopen zondag was het kampioensfeest.

Het is zelfs zo erg dat we mijn verjaardagscadeau: een weekendje Amsterdam, hebben verplaatst. Als echte fan kun je zo’n feestje natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan, laat staan dat je dan in Amsterdam te vinden bent. Als goede vriendin begreep ik dat natuurlijk volkomen. En grapte ik dat ik wel mee wilde. Ik mag dan misschien geen voetbalfan zijn, maar een feestje ga ik niet uit de weg. Toen mijn vriend aangaf dat graag te willen, sloeg ik stijl achterover.

Ik bedoel, ik mag nooit mijn mening geven over een wedstrijd of met de sportcommentator meepraten. Daarnaast weet ik niet eens wie wie is. En ken ik alleen de basisregels van het voetbal, maar daar houdt het echt mee op. Wilde mijn vriend mij niet alleen mee hebben zodat hij kon drinken? Of was ik tijdvermaak voor de twee uur durende rit richting Eindhoven? Of stelde ik mij aan en moest ik me juist vereerd voelen? Maar als zelfs zijn vrienden zeiden: die mag zeker alleen maar mee om BOB te zijn, moest er toch wel een addertje onder het gras zitten lijkt mij.

Foto 19-04-15 21 28 32

Toen hij zijn fijnste PSV-shirtje aan mij afstond, werd me duidelijk dat hij het echt fijn vond als ik er bij was. En natuurlijk was ik de BOB. Hij is de echte fan en ik support met name de supporter. Maar eerlijk waar, het was geweldig om een keer mee te maken. De drukte, de mensen, de vrolijkheid, het feest, de gezelligheid en natuurlijk het waanzinnige weer. Iedereen is er met hetzelfde doel, waardoor je gemakkelijk met wildvreemden aan de praat raakt. Dat is gelijk wat mij zo aanspreekt op deze feestjes: de eenheid.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Niels

    donderdag 23 april 2015 om 19:34

    Hier in het zuiden! Hier in het zuiden!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0