Supporter

zondag 23 november 2014   /   1

‘Daar ga ik niet mee schoonmaken!’
‘Hoezo niet?’
‘We kunnen toch net zo goed het huismerk van de Jumbo gebruiken?’
‘Van die paar centen worden we echt niet rijker en ik vind Ajax beter.’
‘Toch ga ik daar niet mee schoonmaken.’

Toen dat laatste zinnetje was uitgesproken werd het mij pas duidelijk. Het gaat niet om het geld of om welk product beter schoonmaakt. Nee, het gaat om het naampje dat het product draagt, namelijk: Ajax. En als diehard supporter van PSV kun je natuurlijk niet met de grootste concurrent schoonmaken. Ik heb er erg om moeten lachen, maar zo nuchter als ik kan zijn vind ik dit een beetje overdreven en klinklare onzin. En natuurlijk om meneer even tegen de haren in te strijken gooi ik gewoon Ajax in de boodschappenkar.

Maar zo koppig als ik ben, kan meneer natuurlijk ook zijn. Als ik een paar dagen later op zoek ga naar het schoonmaakmiddel, moet ik een paar keer goed kijken. In eerste instantie zie ik hem er vooraan dat hij het gewoon in de prullenbak heeft gesodemieterd. Pas later zie ik dat het etiket van de fles is verwijderd. Het is natuurlijk ook: wat niet weet wat niet deert.

Ongelofelijk toch, hoe ver het supporter zijn van een voetbalclub kan gaan? Vroeger ben ik heus ook een echte fan geweest, van de Spice Girls. Ik wilde alles hebben waar hun naam of foto op stond, wilde naar elk concert en blèrde zo hard als ik kon mee met alle CD’s die ik had. Maar echt zo’n diehard supporter of fan zijn van iets of iemand, dat ken ik niet.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Diehard Supporter

    zondag 23 november 2014 om 12:28

    ik snap dat 020 niet gewaardeerd word.

    058 is ook een plek die eigenlijk niets voorsteld!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   4

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0