Tag: Fictief datingprofiel

woensdag 29 oktober 2014   /   0

Niet dat ik hoef te daten. Absoluut niet. Ik heb al een lief vriendje, eentje die ik voor geen goud zou inleveren. Toch stel ik een datingprofiel samen, wel fictief natuurlijk. Op de website van Book Babbles kwam ik deze te leuke tag tegen. Joany van Craving Pages heeft de tag bedacht. Door onderstaande regels toe te passen creëer je binnen no time een fictief datingprofiel.

boekenkast

Regels:

Pasfoto: kies een boek met een jongen/meisje op de cover
Naam: de voornaam van een auteur wiens naam met dezelfde letter begint als jouw voornaam, en de achternaam van een andere auteur wiens naam met dezelfde letter begint als jouw achternaam
Leeftijd: het aantal boeken op de bovenste plank van je boekenkast
Beroep: een boek met een functie als titel
Woonplaats: een boek met een plaats als titel
Huisdieren: kies een dier wat op de kaft staat van een van de boeken uit je collectie
Bevriend met: kies drie boeken met persoonsnamen als titel
Oproep: schrijf een korte advertentie (max. 100 woorden) voor je fictieve dating profiel en verwerk daarin zoveel mogelijk titels van boeken.

Mijn datingprofiel:

miss communicatieNaam: Barbara Kinsella
Mijn achternaam had ik zo gevonden, daar hoefde ik niet lang over na te denken. Maar een schrijfster waar de naam met een B begint was toch iets lastiger. Gelukkig heb ik op één of andere manier een boek van Barbara Taylor Bradfort in mijn kast staan. Dus toch nog voor beide letters een naam gevonden.

Leeftijd: 60
In onze woonkamer hebben wij één grote boekenkast staan. Het zijn eigenlijk drie smallere naast elkaar, maar voor het gemak en omdat ik het leuk vond, heb ik het aantal van de gehele eerste rij genomen van alle drie de boekenkasten.

Beroep: Nanny
Na lang zoeken heb ik dan eindelijk een beroep gevonden. Dit was overigens het enige beroep die ik in mijn kast heb staan en die in een titel van het boek voorkomt.

Woonplaats: Bon Bini Beach
Het is niet echt een woonplaats, maar wel het enige boek dat in mijn kast een plaats aanduidt.

Huisdieren: hond
Het lieve schattige hondje op het boek van Chantal van Gastel: zoek het maar uit.

Bevriend met: Olivia, Lizzy en Johnny
O, o Olivia, Lizzy gaat los en Go Johnny Go, drie boeken met een persoon in de titel, die mijn allerbeste vriendjes zijn geworden.

Oproep: Lieve allemaal, mijn naam is Barbara Kinsella. Een hardwerkende Nanny, die geen zes maanden zonder (Charlotte de Monchy) zon, zee en strand kan. Vandaar dat ik vorig jaar verhuisd ben naar Bon Bini Beach (Suzanne Vermeer) in Curaçao. Ik kook graag, vandaar dat ik lid ben van De eetclub (Saskia Noort), daarnaast heb ik een enorme reislust (Esmir van Wering) en ik ben een ware Shopaholic (Sophie Kinsella). Ik geloof in liefde op het eerste gezicht en mijn motto luidt: eenmaal andermaal verliefd (Jill Mansell). Ben jij iemand die rozengeur en zonneschijn (Jill Mansell) en vijftig tinten grijs (E.L. James) in mijn leven weet te brengen, dan ben jij mijn man (Jodi Ellen Malpas). Ben jij op zoek naar huisje, boompje, feestje (Jill Mansell), met name een feestje? Twijfel dan niet om een berichtje achter te laten, want dan ben ik Geknipt voor jou (Chantal van Gastel).

Wat een ontzettend leuke tag was dit. Ik heb er in ieder geval veel plezier aan beleefd. Ik vind de tag eigenlijk ook wel een leuke, goede oefening voor het bedenken van nieuwe personages voor een verhaal of boek dat je aan het schrijven bent. Binnen no time heb je een ruwe schets en dan kun je het verder gaan uitwerken tot een personage die bij je verhaal past. Daarnaast helpt het om soms even out of the box te denken. Ik bedoel, ik zou nooit aan een single, zestig jarige Nanny denken die in haar bikini op Bon Bini Beach ligt, omringt door oppaskindjes en ondertussen droomt van vijftig tinten grijs.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0