Take me there bucket list: boekenwinkels

zondag 9 november 2014   /   2

Zo’n knusse, kleine ruimte, waar boeken stapels hoog staan en waar je amper een weg hebt om bij de kassa te komen. Of juist een enorme ruimte met een extra hoog plafond, gevuld met enorm hoge boekenkasten met een trappetje en met meerdere verdiepingen. Er zijn zoveel mooie boekenwinkels in de wereld en ik kan niet zeggen dat één mijn voorkeur heeft, als er maar heel veel boeken zijn. Vandaag laat ik jullie mijn top vijf boekenwinkels ter wereld zien die ik graag nog een keer wil bezoeken.

Paris

Bron: Froot.nl

1. Shakespare and Company in Parijs

Toen ik een afbeelding zag van deze boekenwinkel was ik verkocht. Als ik weer een bezoekje breng aan Parijs wil ik hier sowieso naar toe. Alleen de voorkant ziet er geweldig uit en dan binnen. Het lijkt net een kamer die is omgebouwd tot eigen bibliotheek. Heerlijke knus en bomvol boeken. De boekenwinkel bestaat al sinds 1951 en is een opvolger van een gelijknamige winkel. In de jaren 20 was het een ontmoetingsplaats voor schrijvers.

maastricht

Bron: newsmonky

2. Polare in Maastricht

Gewoon in ons eigen kikkerlandje! Het zag er even naar uit dat deze mooie plek verloren zou gaan, aangezien Polare failliet verklaard is. Maar ze hebben het tot nu toe weten te redden in de Dominicanenkerk. De enorme ruimte, hoge plafonds en muurbeschilderingen spreken mij erg aan.

zwolle

Bron: Laura Kuiper

3. Waanders in de Broeren in Zwolle

Nog een winkel lekker dichtbij. Laatst gingen mijn moeder en zusje shoppen in Zwolle en later op de dag plaatste mijn zusje bovenstaande foto, met als tekst: Bookstore in an old chuch what’s not to love? En daar ben ik het helemaal mee eens, wat ziet dat er gaaf uit!

Californië

Bron: Froot.nl

4. Bart’s Books in Ojai, Californië

Hoe geweldig is dit, in de openlucht een bibliotheek. Lekker een stapel boeken pakken en aan een tafeltje in het zonnetje uitzoeken welk exemplaar mee naar huis gaat. Het leuke aan deze boekenwinkel vind ik vooral haar unieke karakter.

Buenos Aires

5. El Ataneo in Buenos Aires

El Ataneo is een voormalig theater en zo luxueus ziet het er nog steeds uit. Naast de enorme hoeveelheid boeken kun je in deze boekenwinkel, ook bladgoud, de fresco’s en beeldhouwwerken bewonderen. Volgens mij kun je voor deze winkel wel een heel dagje plannen.

Welke boekenwinkel staat bij jou op nummer één om te bezoeken?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (2)

  1. Sylvia

    zondag 9 november 2014 om 16:04

    De Shakespare and Company in Parijs en Polare in Maastricht heb ik van binnen gezien, de andere drie zien er ook tof uit 🙂

  2. Wanda

    maandag 17 november 2014 om 18:25

    Die van Parijs staat zeker op mijn lijst voor een volgend bezoek aan deze prachtige stad. Die in Zwolle heb ik bezocht en is zeker de moeite waard, je kijkt echt je ogen uit!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0