Take me there bucket list

zondag 19 oktober 2014   /   0

Alhoewel ons India avontuur nog niets eens is begonnen, kan ik niet wachten om ons volgende reisje te plannen. Er is ook zo veel leuks! Het liefst gaan Niels en ik op vakantie naar een land waar alles is: cultuur, historie, bounty stranden, indrukwekkende gebouwen en een mooie natuur. Wij hechten de minste waarde aan het strand. Twee dagen in het zonnetje liggen lukt nog net, maar daarna worden we onrustig. 

Mijn take me there bucket list bestaat uit vier landen, met India erbij vijf. Dat zou precies moeten lukken voor mijn dertigste, een mooi streven dacht ik zo! Natuurlijk zijn er nog talloze steden/gebieden waar ik ook nog naar toe wil: New York, Edinburgh, Wales, Toscane en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar die tripjes zou ik het liefst als extraatje maken. De landen die op mijn bucket list staan zijn echt bedoeld voor meerdere weken en om door rond te trekken.

Reismagazines

Cuba

“Een land zonder reikdom en vrijheid, maar met karakter en passie”, aldus Johannes Keuning in het boek: De wereld in 27 vakantiedagen. Toen Niels met dit land kwam, was mijn eerste reactie: waarom Cuba? Zijn antwoord was simpel: natuurlijk vanwege de bijzondere geschiedenis, de tabaksvelden en het mooie Havana. De blogs bevestigen dit en ik moet zeggen dat ik niet kan wachten om hier een bezoekje te brengen.

Maleisië

Deze tip heb ik laatst van een collega gekregen. Natuurlijk hebben we gelijk foto’s gekeken en ik wist direct dat dit mijn volgende vakantiebestemming moest zijn. Maleisië schijnt geschikt te zijn voor reizigers die op zoek zijn naar zowel avontuur als cultuur, laten wij dat nou net zijn. De adembenemende stranden en mooie natuur is een perfecte opvolger voor India dacht ik zo.

Birma

Myanmar

“Duizende tempels en pagodes, fascinerende volken, een onaangetast platteland – vrijwel nergens ter wereld vind je zo’n rijkdom aan culturen op zo’n klein gebied als Birma”, aldus reismagazine Columbus in het boek: 50 ultieme droomreizen. Toen ik afbeeldingen van Myanmar op Pinterest zag, was ik verkocht. Ondanks het negatieve reisadvies voor bepaalde gedeeltes, schijnt het een intrigerend land te zijn, met vriendelijke inwoners en indrukwekkende stupa’s.

Indonesië

De jungle op Sumatra, de mystieke tempels en vulkanen op Java en de rijstterrassen en mooie stranden op Bali, dat lijkt mij de perfecte combinatie voor een vakantietripje. Dat is ook hetgeen mij aanspreekt, de diversiteit.

Welk landen staat er op jouw travel bucket list?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   4

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0