Teleurstellende lijstjes 2014

woensdag 1 januari 2014   /   4

Teleurstellende lijstjes: voornemens die je in een jaar wilt bereiken, maar die naarmate de maand vordert alweer vervagen. En dat kan ik nu beamen. Een jaar geleden heb ik mijn goede voornemens met jullie gedeeld en nu een jaar later zie ik dat veel van de doelens ook weer voor 2014 heb. Ondanks dat ik niet alles behaald heb blijf ik lijstjes maken. Gewoon omdat ik het leuk vind. Natuurlijk is het zo dat je met oud & nieuw niet in één keer verandert, maar ik geloof wel dat 1 januari een nieuwe start is.

Afgelopen jaar kan ik, gezien mijn goede voornemens, lichtelijk teleurstellend vinden. Maar als ik kijk wat ik uit dit jaar heb gehaald voelt dat absoluut niet zo. Ik heb een cursus schrijven voor het web gevolgd, schrijf en maak ik foto’s voor Books & Kisses en heb geholpen met het opzetten van de wijkkrant de Nijehakser. Daarnaast had ik tijdelijk weer een baan en is mijn cv tweede van de maand december geworden. Niet slecht toch? Nu is het tijd voor een nieuw lijstje, want het is alweer 2014!

Goede voornemens 2014

 • Actief op zoek naar een leuke baan : helaas ben ik weer in between jobs. Tijd voor een nieuwe uitdaging. Daarom staat 2014 in het teken van het zoeken naar een baan, eentje waar ik hopelijk nu iets langer kan blijven werken.
 • Meer schrijven en bloggen: ik wil zoveel mogelijk bloggen en verhalen schrijven. En ik zit te spelen met de gedachte om als ZZP’er aan de slag te gaan.
 • Meer en regelmatiger sporten: afvallen, wie wil dat niet? Helemaal met de vooruitzichten op de zomer. Daarom heb ik mij nu voorgenomen, in plaats van afvallen, meer te gaan sporten om strakker te worden.
 • Mijzelf blijven ontwikkelen: ik wil onder andere Photoshop meer eigen maken.
 • Genieten van het leven: nog meer leuke dingen ondernemen, meer tijd vrij maken om te lezen, schrijven en fotograferen.

Wat zijn jullie goede voornemens voor 2014?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (4)

 1. Afke

  donderdag 2 januari 2014 om 20:01

  Hee Barbs!

  Wederom een leuke blog! Ik lees ze iedere keer met plezier, en laat ik nu ook maar eens een reactie plaatsen!

  Ik hoop dat je snel een leuke baan vindt. Dat verdien je, en je bent enorm veelzijdig! Wat voor bedrijf zou je eventueel willen beginnen?

  Een heel goed 2014 gewenst en houd me op de hoogte van alle ontwikkelingen 😉

  Liefs Afke

 2. Barbara

  zondag 5 januari 2014 om 14:09

  Hi Afke,

  Super om te lezen en dank je voor je lieve reactie! Over een eigen bedrijfje ben ik nog niet uit. Ik denk dat ik eerst als ZZP’er aan de slag ga. En ondertussen natuurlijk op zoek naar die ‘droombaan’!

  Jij ook een heel fijn 2014!

  Liefs

 3. Anouk

  woensdag 8 januari 2014 om 18:44

  Ondanks de stomme lijstjes die we bijna allemaal maken is dit toch een fijn lijstje. Mooie doelen voor jezelf en het kan nooit kwaad dat op een rijtje te zetten. Stiekem hebben we altijd dingen die we waar willen maken. Ben benieuwd of je die baan gaat vinden en hoe het met photoshop gaat. Ik ben dol op dat programma!

 4. Barbara

  zondag 12 januari 2014 om 11:40

  Anouk, dank je! Inderdaad ik heb meer dan genoeg doelen die ik wil waarmaken, maar als ik start met dit lijstje ben ik al een heel eind! Ik vond jouw bucket list ook helemaal geweldig, misschien dat ik binnenkort die ook maar eens ga samenstellen. Ik word altijd zo enthousiast van dat soort lijstjes!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0