Teleurstellende lijstjes

maandag 31 december 2012   /   0

Niets is fijner dan het doorstrepen van een taak op je to do lijst. Ik maak overal lijstjes van, wat we per week eten, wat ik per dag wil doen en natuurlijk maak ik ook de beroemde goede voornemens lijst. Eigenlijk is het idioot om ieder jaar weer zo’n lijstje te maken. Veel van de punten die ik erop hebben staan vervagen naar mate de maand afloopt. Dan heb ik er op mijn manier geen tijd meer voor, vind ik dat ik wel weer wat meer mag genieten van het leven of dan vind ik het gewoon weer klinkklare onzin. Eigenlijk kan je met zo’n goede voornemens lijstje jezelf alleen maar teleurstellen. 

 

Toch ben ik er bewust en onbewust dit jaar ook weer mee bezig. Als je hele dagen thuis zit en alleen maar huishoudelijke klusjes hoeft te doen en te solliciteren, ga je ook nadenken over andere activiteiten. Hierdoor heb ik toch best wel weer een flinke goede voornemens lijst kunnen maken. Natuurlijk zijn er de voornemens die ieder jaar weer verschijnen, die ik eigenlijk het hele jaar door als doel heb. Dit zijn vaak ook de voornemens die ik niet volhou. Maar ik ga gewoon weer vol goede moed er tegenaan, ik kan niet wachten tot het 2013 is!

Mijn goede voornemens

Een leuke baan vinden
2013 Wordt het jaar van mijn nieuwe baan. Ik probeer zo creatief mogelijk te zijn om op te vallen tussen de hordes sollicitanten. Zo heb ik laatst een pinterest cv gemaakt, heb ik mijn cv geüpdatet en plaats ik regelmatig blogs op mijn website. Ik wil nog meer creativiteit leggen in mijn sollicitaties om nog meer aandacht te trekken.

 

Afvallen
Wie wil dat nu niet? Na de heerlijke december vreetdagen een paar kilootjes kwijt. Ik in ieder geval wel. In 2013 ga ik weer met frisse moed gezond eten en streef ik naar drie keer in de week sporten.

 

Mijzelf verder ontwikkelen
Photoshop, Indesign en Illustrator zijn programma’s die ik mezelf wil aanleren. Daarnaast wil ik me meer verdiepen in SEO teksten. Zodat ik deze skills straks ook aan mijn cv kan toevoegen.

 

Meer fotograferen
Spiegelreflexcamera? Check! Nikon boek? Check! Inderdaad, ik wil meer en beter leren fotograferen. We hebben natuurlijk niet voor niets zo’n mooie camera gekocht.

 

Meer lezen
Als ik eenmaal in een boek begin heb ik het vaak binnen no time uit. Ik kan helemaal opgaan in een verhaal, de wereld om mij heen valt dan weg. Ik kan geen fijnere manier bedenken om mij te ontspannen. Vaak heb ik periodes waarin ik veel lees en periodes waarin ik helemaal niets lees. In 2013 wil ik proberen iedere dag zo’n ontspan momentje te pakken.

 

Meer schrijven
De laatste maanden ben ik al meer bezig met het schrijven van blogs voor mijn website, maar ik wil meer. Het liefst wil ik iedere dag een nieuwe post op mijn website, ik wil meer verhalen schrijven en misschien wel mijn idee voor een boek verder uitwerken.

 

Meer uit mijn dag halen
Om al deze goede voornemens te realiseren moet en wil ik toch echt meer uit mijn dag halen. Ik wil meer regelmaat hebben. Dit wil ik bereiken door iedere zondag te bedenken wat ik de komende week wil doen en elke avond een to do lijstje te maken van wat ik de volgende dag wil bereiken.

 

Iedereen een sprankelend oud en nieuw gewenst. En een toast op dat alle wensen uit mogen komen!

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0