Tijdnood

woensdag 19 maart 2014   /   1

Ik heb tijd te kort. Ik vind te veel leuk. Ik wil te veel. Naast werken, drie keer in de week sporten en studeren zijn er nog zoveel andere leuke dingen. Zoals: lezen, (blogs) schrijven, fotografie, shoppen, uiteten en borrelen met familie en vrienden, series kijken, naar musicals, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu is alleen de vraag: waar haal ik de tijd vandaan?

tijd1

Sinds twee weken heb ik een nieuwe job. Nieuwe mensen, nieuwe werkomgeving en examens maken horen daarbij. Dat betekent dat ik ’s avonds vaak lui ben en gewoon alleen maar wil bankhangen. Dus tijd vrij maken voor series is geen probleem. Daarnaast zit ik elke dag ongeveer veertig minuten in de trein, dus genoeg tijd om de krant te lezen en rond te snuffelen op alle blogs die ik volg. Dat klinkt best effectief, of niet? Maar als de hele week zo gaat is er alleen nog het weekend.

Vaak besteed ik de zaterdagmiddag in het centrum en sluit ik die af op het terras, dus over mijn schoen-, kleding-, en boekencollectie hoef ik niet in te zitten. ’s Avonds is het vaak movie time of heb ik een date met vrienden. De zaterdagochtend stelt niet zoveel voor, die wordt beslist door het huishouden. Dan blijft alleen nog maar de zondag over. De dag die gereserveerd is voor het bloggen voor Books & Kisses, foto’s maken voor bij de artikelen en studeren. En dat was dan mijn week, het is dan ook niet gek dat ik in tijdnood zit.

Dat moet en kan beter. Als ik alle leuke dingen wil blijven doen, moet ik toch echt beter mijn tijd gaan indelen en misschien wel minder toegeven aan mijn luiheid. De afgelopen twee weken heb ik nagedacht hoe ik meer uit mijn dag kan halen zonder dat mijn nachtrust er onder lijdt. Inmiddels heb ik de eerste stappen genomen. Ik heb ‘vaste’ dagen met mijn vriend afgesproken om series te kijken, de drie dagen dat ik sport. Daarnaast maak ik nu elke zondag een to do-lijstje voor de komende week. In die week kan ik het lijstje aanvullen en afvinken wat ik heb gedaan (ik ben gek op lijstjes maken!), zodat ik overzicht houd. Nu heb ik twee doordeweekse dagen extra om te lezen, studeren en bloggen. En dan is er ook nog het weekend. Kortom: tijd zat!

Hebben jullie nog tips en trucs om meer vrije tijd te creëren en hoe je die tijd het beste kunt indelen?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Wanda

    woensdag 19 maart 2014 om 22:42

    Pfff, volgens mij het probleem van iedereen die werkt of studeert… Ik herken het volledig, ook ik maak lijstjes omdat ik dan het gevoel heb dat ik de controle hou over mijn tijd en het geeft me in ieder geval wel rust in mijn hoofd als ik zie dat ik dingen heb kunnen afstrepen…

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0