Top 5 favoriete magazines

zondag 26 april 2015   /   0

Het begon met de Tina, Fancy en de Cosmo Girl. Vervolgens haalde ik met enige regelmaat de Cosmopolitan, Vogue en Linda in huis. En heb ik een abonnement gehad op Onze Taal, Elsevier en Columbus. Het is dat ik er soms geen tijd voor vrijmaak, maar ik ben een echte tijdschriftenjunkie.

Een opinieblad of juist een kooktijdschrift. Of heb ik toch meer zin in een modeblad of lifestyle magazine. Het is dat de portemonnee het niet toe laat, maar anders nam ik alles mee wat mij leuk lijkt. Gisteren heb ik, een nog voor mij, nieuw tijdschrift meegenomen en ik ben gelijk fan. Vandaar dat ik op het idee kwam om mijn top 5 favoriete magazines (in willekeurige volgorde) van dit moment te delen.

Magazines 2

1. Columbus
Toen mijn vriend en ik onze trip naar India aan het plannen waren werd ik ineens overenthousiast. Ik had al tientallen ideeën voor andere bestemmingen, kocht een stuk of drie boeken over reizen en heb een abonnement genomen op de Columbus. Maar wauw wat is dit een mooi magazine. Het is nog net niet alsof je er zelf bent, maar de adembenemende foto’s geven een mooi beeld weer van al het moois wat er in de wereld te zien is. Daarnaast staat het boordevol inspiratie.

2. Women’s Health
Dit magazine kwam ik bij toeval tegen. Normaal gesproken ben ik niet zo van de sport gerelateerde tijdschriften, maar na een paar keer er doorheen hebben gebladerd en wat artikelen gelezen te hebben ben ik toch wel enthousiast. Ik krijg weer helemaal zin om gezonder te gaan leven en mijn gezicht weer vaker in de sportschool te laten zien.

3. Linda
Meestal kocht ik dit tijdschrift samen met mijn moeder. Dan kon eerst de ene het lezen en vervolgens doorgeven aan de ander. Als je een budget hebt is dit natuurlijk een prima oplossing, want eerlijk is eerlijk tijdschriften zijn niet altijd goedkoop. Wat mij zo aanspreekt aan dit blad zijn de artikelen. Ze hebben inhoud, zijn spraakmakend en tonen vaak ook een stukje lef. Vooral de editorial van Linda en de column van Jan & Saskia zijn heerlijk. Daarnaast is dit een tijdschrift die anders dan anders is en waar ik niet het gevoel heb door alleen maar advertenties te bladeren.

4. Communicatie NU
Een vakinhoudelijke glossy over het Communicatie vak. Het staat vol met artikelen van mensen uit het vak, daarnaast ben je gelijk weer helemaal op de hoogte van alle trends, onderzoeken en actuele thema’s. Het is niet een week- of maandmagazine. De eerste glossy is in oktober 2012 uitgebracht en deze maand is het vervolg erop uitgekomen. Wat mij zo aanspreekt is de vorm waarin vakinhoudelijke informatie wordt getoond. Zo’n magazine leest natuurlijk veel fijner weg dan iets dat eruit ziet als een studieboek. Daarnaast zijn de artikelen vlot geschreven, dat kun je natuurlijk niet van alle studieboeken zeggen.

5. Allerhande
Foodies, Jamie Magazine of Elle Eten vind ik stuk voor stuk geweldige tijdschriften. Het enige is dat ik het er vaak blijft bij het verlekkeren aan de foto’s. Ik heb nog nooit een recept uit een (betaald) kooktijdschrift klaargemaakt. De Allerhande daarentegen vind ik echt geweldig. Makkelijke, toegankelijke, heerlijke en net even iets anders dan anders recepten. Dit tijdschrift neem ik altijd mee (meestal ook voor mijn moeder of andersom). 

Vroeger bewaarde ik echt elk nummer die ik kocht. Aangezien ik tijdschriften niet een tweede keer lees, bewaar ik nu alleen de exemplaren waarin echt iets leuks, lekkers of interessants staat. Of ik geef ze door aan vrienden of familie.

Wat zijn jullie favoriete magazines? En wat doen jullie met de gelezen magazines?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0