Boeken verjaardagslijstje

zondag 6 april 2014   /   3

Help, nog maar negen nachtjes slapen en ik zit aan de verkeerde kant van de twintig. Tijd om een verjaardagslijstjes te maken. Elk jaar ga ik boekenblogs en bol.com af om te kijken welke boeken ik dat jaar wil hebben. In 2014 staan de volgende boeken hoog op mijn to read-lijstje.

BOEKEN

1. Een weeffout in onze sterren – John Greene (Vriendin zusje – vervolgens overals op social media)
Een vriendin van mijn zusje heeft mij getipt dit boek te lezen. Na een aantal recensies te hebben gelezen was ik verkocht, dit boek moet ik lezen, iedereen is zo razend enthousiast. De dagen daarna zag ik ook steeds vaker dit boek vallen op social media.

‘Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn. Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.’ (Bron: Bol.com)

2. De waarheid over de zaak Harry Quebert – Joël Dicker
De Wereld Draait Door boek van de maand januari 2014 en Winnaar Prix Tulipe 2013. Vier boekenverkopers kiezen elke maand één boek van de maand en in januari was het De waarheid over de zaak Harry Quebert. Door hun enthousiasme en gezien de recensies is dit volgens mij een boek die je gelezen moet hebben.

‘New York, voorjaar 2008. De jonge auteur Marcus Goldman lijdt aan een writer’s block, en dat terwijl de deadline van zijn uitgever nadert. Dan wordt in de tuin van zijn mentor, sterauteur Harry Quebert, het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos is verdwenen. Op Nola’s lichaam ligt het manuscript van de roman die Quebert zijn doorbraak naar het grote publiek heeft bezorgd. Harry Quebert is onmiddellijk hoofdverdachte en zijn beroemde roman komt in opspraak. Overtuigd van de onschuld van zijn grote voorbeeld vertrekt Marcus naar Harry’s huis in New Hampshire om de werkelijke toedracht rond de dood van Nola te achterhalen. Maar de waarheid blijkt veel gecompliceerder dan hij dacht. In De waarheid over de zaak Harry Quebert verbindt Joël Dicker op indrukwekkende wijze een intrigerende moordzaak met een gevoelig geschreven verhaal over schrijverschap, onzekerheid, ambitie, vriendschap en liefde.’ (Bron: Bol.com)

3. Zes maanden zonder – Charlotte de Monchy
Dit boek kon je winnen op Damespraatjes. Helaas was ik niet de winnaar. Maar de samenvatting over het boek en de vrolijke cover heeft mij nieuwsgierig gemaakt, dus weer een mooi cadeautje voor mijn verjaardag.

‘Als je op je achtentwintigste nog bij je zus in huis woont, uit verveling met je baas slaapt en een baan hebt waarbij je het grootste gedeelte van de tijd op de wc afleveringen van The Killing op je telefoon zit te kijken, weet je dat het tijd is voor een rigoureuze verandering, vindt Robin. Aangezien drank en mannen in haar leven meestal voor problemen zorgen, gaat ze met haar zus een weddenschap aan om een half jaar geen alcohol te drinken en met niemand naar bed te gaan. Via een advertentie op internet komt Robin in contact met ene Connor McFarland, die op zoek is naar een kindermeisje in een gehucht in Ierland. Dat lijkt Robin de perfectie locatie om haar weddenschap te winnen. Ze stapt zonder aarzelen op het vliegtuig, maar Connor blijkt een totaal ander type dan ze dacht; ze hebben binnen tien minuten ruzie en de baan is ook niet wat hij haar had voorgespiegeld. Toch blijft ze, bij gebrek aan beter plan. Die impulsieve beslissing brengt haar een onverwachte vriendschap, hilarische verwikkelingen en… de kans om eindelijk de liefde van haar leven te vinden.’ (Bron: Damespraatjes)

4. Debet – Saskia Noort
Het vervolg op De Eetclub. Dat boek moet ik gewoon lezen, ik ben benieuwd hoe het met de vrienden, De Eetclub, verder gaat.

‘Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tvproducer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen wanneer alle spoken uit het verleden zich een voor een aandienen. Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee puberdochters door probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Daarvoor moet ze terugkeren naar de plek waar het allemaal begon: Bergen. Het dorp verkeert in de greep van de economische crisis, evenals Karen en de vriendengroep van toen, de eetclub. Onder aanvoering van Simon, haar ex-minnaar, en zijn vrouw Patricia gaat de strijd om macht, geld en genot onverminderd door. Stap voor stap ontrafelt Karen eindelijk het ware geheim van de eetclub, met gevaar voor eigen leven.’ (Bron: Bol.com)

5. Het geheim van Hollywood – Paul Ruven en Marian Batavier
Mijn droom? Een eigen boek schrijven, dat is al lang en breed bekend. Vandaar dat een vriendin mij tipte op dit boek en later zag ik Lisette Jonkman het boek ook noemen. Het gaat over de succesformule van Hollywood, die zorgt voor een goed plot in een film. Maar het schijnt ook heel bruikbaar te zijn voor boeken.

‘Hoe weet je als schrijver zeker dat je je verhaal goed schrijft? Hoe weet je als acteur zeker dat je een filmscène goed speelt? Hoe weet je als regisseur zeker dat je een film goed regisseert? Hoe weet je waarom de ene film wel werkt en de andere niet? Met die vragen trokken filmmakers Paul Ruven en Marian Batavier naar Hollywood. Jarenlang probeerden ze hun eigen werk te verbeteren. Er bleef iets missen. Maar wat? Geen enkel boek gaf de oplossing. In Hollywood ontdekten ze dat er al honderd jaar een geheime succesformule gebruikt wordt. Die maakt dat de filmverhalen goed werken en dat schrijvers, acteurs en regisseurs precies weten wat ze moeten doen. Een kleine groep van succesvolle Hollywood-filmmakers geeft die formule in de praktijk mondeling aan elkaar door. Ruven en Batavier zagen ruim veertig Hollywood-toppers, voordat ze het geheim konden blootleggen. In HET GEHEIM VAN HOLLYWOOD wordt deze gouden succesformule voor het eerst in een boek uitgelegd.’ (Bron: Bol.com)

Ik heb geloof ik nog nooit zo’n gevarieerd boekenlijstje gehad qua genre, normaal gesproken staan er voornamelijk chicklits op. Het aanbod aan chicklits vond ik de afgelopen maanden iets minder. Gelukkig komen er weer een hoop leuke, nieuwe in de zomermaanden uit die ik wil hebben. Ik heb in ieder geval weer genoeg leesvoer gevonden voor op mijn to read-lijstje.

Welk(e) boek(en) staan op jouw lijstje die je absoluut wil hebben? 

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (3)

 1. Aukje

  dinsdag 8 april 2014 om 09:56

  Ik ben heel benieuwd wat je van “The fault in our stars” vindt natuurlijk! Verder wil ik Debet ook nog graag lezen en staat Paaz van Myrthe van der Meer ook nog op m’n verlanglijst 🙂 Ik hoop dat je leuke cadeautjes krijgt want dat betekent hopelijk weer leuke reviews voor ons haha.

 2. Wanda

  dinsdag 8 april 2014 om 18:34

  Nr 1 en 2 staan ook hoog op mijn lijstje! Verder weet ik het op dit moment niet zo, maar gelukkig heb ik een notitieboekje waar ik altijd de titels in noteer van boeken die ik nog wil lezen…

 3. Barbara Kuiper

  woensdag 9 april 2014 om 20:01

  Lief Aukje, dank je! Ik heb ook veel gehoord over Paaz, ben er enerzijds nieuwsgierig naar, maar vind de titel zo nietszeggend dus twijfel nog…

  Wanda, ik heb inderdaad ook een notitieboekje waar ik alles in noteer. Alleen ik vind het altijd lastig om keuzes te maken als ik jarig ben!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0